Instagram yeni profil tasarımlarına geçti

Instagram
Instagram

Instagram, profiller için sunduğu yeni tasarımla birlikte takip edilen ya da takipçi sayısı yerine kullanıcıları vurguluyor. Ayrıntılar haberimizde

Adam Mosseri'nin CEO koltuğuna oturmasının ardından Instagram'daki tepeden tırnağa değişim devam ediyor. Aslında uzun süredir gündemde olan yeni profil tasarımı da bunlardan biri. Sosyal ağda kullanıcıların dün akşam hızlıca fark ettiği gibi yeni tasarıma geçti.

Yeni profilde artık fotoğraf sağ üste yapıştırılmış durumda.
Yeni profilde artık fotoğraf sağ üste yapıştırılmış durumda.

Artık ön planda kullanıcı var

Şu ana kadar Instagram'da profil resmi ve kişisel bilgiler sola yaslanmış şekilde duruyordu. Yeni tasarımın ardından fotoğraf sağa geçti. Biyografi bölümü ise en sol kısımda kaldı. Ayrıca normalde takipçi sayısı ve takip edilen sayısı gibi bilgilerin yanında bir de gönderi sayısı yer alıyordu. Ama bu bilgi yeni tasarımda devre dışı kalmış. Yani paylaşımların sayısı profilde gözükmüyor.

Profilin tam görünümü ise bu şekilde.
Profilin tam görünümü ise bu şekilde.

Üstelik artık Instagram artık yeni profil tasarımlarıyla takipçi sayıları yerine kullanıcının kendisini vurguluyor. Takip Et ya da Mesaj gibi düğmelerin yan yana dizildiği yeni sistemde işletme profillerinde Yol Tarifi, Arama ve Alışveriş Merkezi gibi seçeneklere yer veriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >