Instagram 'yorumlara etiketleme' sistemini getiriyor

Instagram
Instagram

Beş yılı aşkın süredir video paylaşım özelliğinin yer aldığı Instagram, kullanıcıların videolarda etiketlenmesini sağlayan sistemi aktif ediyor. Bu yöntemle artık kullanıcılar fotoğraflardaki gibi videolara da kişi etiketleme yapabiliyor.

Birkaç gün önce yeni bir güncelleme yayınlayan ve daha hızlı yorumlar için emoji kısayolları özelliğini sisteme ekleyen Instagram, bu kez de videolarda kullanıcı etiketleme özelliğini sisteme dahil ediyor. Bu yöntem sayesinde şu ana kadar fotoğraflarda kullanılan kişi etiketleme sistemi doğrudan videolar için de aktif hale geliyor. Yani paylaşılan videoda yer alan kullanıcılar doğrudan fotoğraflardaki gibi etiketlenebiliyor.

gzt

Etiketlenenler kısmında görülüyor

Normal şartlarda yorum şeklinde etiketleme yapıldığında Instagram'da profil üzerindeki 'Etiketlenenler' bölümünde gözükmüyor. Yeni güncelleme tam olarak bu işe yarıyor da denilebilir. Böylece videolarda etiketlenen kişiler de doğrudan profilde görülebiliyor.

Instagram kullanıcıları yaklaşık beş yıldır video paylaşım gerçekleştirebiliyor. Dolayısıyla video etiketlerinin ne kadar bu kadar geç süre sonra aktif edildiği birçok kişiyi şaşırtıyor.

Instagram, etkileyici özelliklerle güncellenmeye devam ediyor. Yalnızca bu sene düşünüldüğünde yepyeni bir keşif sayfası, Direct üzerinden görüntülü görüşme, yüz filtresi oluşturma, Spotify'daki parçaları hikâyede paylaşma ve sakıncalı yorumları filtreleme gibi detaylar sisteme dahil edildi. Yeniliklerin devam edeceği öngörülüyor.

Not: Haber fotoğrafı The Verge'e aittir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >