Instagram'da hashtag takip etmek mümkün olacak

Instagram'a hashtag takip edebilme özelliği geliyor.
Instagram'a hashtag takip edebilme özelliği geliyor.

Uygulamaya gelen onlarca farklı güncellemenin ardından Instagram, şimdi de oldukça yenilikçi bir değişiklik ile karşımızda. Instagram kullanıcıları, bundan böyle hashtag’leri tıpkı bir kullanıcıymış gibi takip edebilecek.

Facebook’un fotoğraf paylaşım ağı olarak açtığı, yükselişi ve popülaritesi asla durmayan efsanevi uygulama Instagram, eski fotoğrafları hikayeleştirebilen son güncellemesinin ardından şimdi de yeni bir özellik test ediyor. Pippa Akram isimli Twitter kullanıcısı, Instagram’ın hashtag takip edebilmek özelliğini keşfederek takipçilerine aktardı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, diğer kullanıcıları takip ettiği gibi hashtag’leri de takip edebilme şansına sahip olacak ve o hashtag’de atılan gönderileri arama yapma zahmetine girmeden kolaylıkla görebilecek.

Hashtag’lerin kullanıldığı sosyal platformlarda çeşitli bağlantılar hashtag’leri kullanmaya ve denetlemeye yardımcı olurken TweetDeck ve Hootsuite gibi yardımcı uygulamalar sistemi çok da kolay kontrol etmemizi sağlamıyordu. Instagram, bu eksikliği fark etmiş olacak ki “hashtag takip etme özelliği”ni aktif kılma çalışmalarına başladı. Bu özellik sosyal medya üzerinden reklam kampanyaları yürüten şirketler için de büyük avantaj oluşturacak gibi duruyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >