Instagram'da önemli güncelleme: Profil sayfaları değişiyor

Instagram profil
Instagram profil

Instagram, şu anda testleri devam eden profil sayfalarıyla birlikte çok daha derli-toplu bir yapıya kavuşuyor. Şu anda test aşamasındaki yeni profilin detayları haberimizde:

Instagram kurucu ortakları KevinSystrom ve Mike Krieger'in şirketten ayrılmasının ardından CEO koltuğuna Adam Mosseri oturdu. Aslında bu ismin anılmasıyla birlikte şirkette değişim rüzgarları da esmeye başladı. Bundan tam olarak 10 yıl önce Facebook'un tasarım ekibinde çalışmaya başlayan ve ardından Instagram'a geçiş yapan Mosseri, platformda birtakım tasarımsal değişikliklere gidiyor.

Güncellenen yeni profillerle birlikte Instagram'ın daha derli-toplu hale gelmesi bekleniyor.
Güncellenen yeni profillerle birlikte Instagram'ın daha derli-toplu hale gelmesi bekleniyor.

Daha derli-toplu görünecek

Ortaya çıkan yeni bilgiler ve ekran görüntüleri, Instagram'da tasarımın yenileneceği anlamına geliyor. Evet; her ne kadar baştan aşağı bir yenileme söz konusu olmasa da profil sayfalarında önemli bir güncelleme olacağı kesin. Yeni profil sayfalarıyla amaç üst kısımda daha derli-toplu gözüken bir yapı kurmak.

Yeni sistemde profil ismi çok daha büyük görünürken, takipçi sayıları ise biraz arka plana itilmiş durumda. Ayrıca yerden kazanmak için yeni tasarımda paylaşılan gönderi sayısı kaldırılmış. Yeni profildeki karakter sayısıyla eski profil sistemindeki profil sayısının aynı olup olmayacağı ise belli değil. En dikkat çekici detaylardan biri ise profil fotoğrafının sağ kısma yerleştirilmiş olması.

Şu anda bu tasarım üzerinde test amaçlı olarak çalışmalar devam ediyor. Ancak ne zaman kullanıcılara açılacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >