Instagram'da son görülme özelliği nasıl kapatılır?

Instagram
Instagram

Instagram, kısa süre önce mesajlaşma sistemine 'son görülme' özelliğini dahil etti. Birçok kullanıcının şikayet ettiği bu özelliği basit bir şekilde kapatabilmek mümkün.

Sık aralıklarla güncellenerek kullanıcılara yeni özellikler sunan Instagram, kısa süre önce Direct Message sistemine 'son görülme' özelliğini dahil etti. Yeni güncellemeyle hem iOS hem de Android akıllı telefonlarda kullanılabilen bu özellik, birçok kullanıcının tepkisine yol açtı. Peki ama Instagram'daki son görülme özelliği nasıl kapatılır?

Hareket Durumunu Göster seçeneği pasif hale getirildiğinde son görülme kapatılmış oluyor.
Hareket Durumunu Göster seçeneği pasif hale getirildiğinde son görülme kapatılmış oluyor.

Artık Instagram Direct üzerinden kullanıcıların Instagram'a en son ne zaman giriş yaptığı görülebiliyor. Fakat bu basit bir yöntemle kapatılabiliyor. Son görüşmeyi kapatmak için öncelikle Ayarlar / Seçenekler üzerinden Hareket Durumunu Göster bölümüne erişmek gerekiyor. Akabinde buradaki onay kapatıldığında Instagram'daki son görülme özelliği pasif hale gelmiş oluyor.

Hatta bu kısımda"Instagram'da en son ne zaman aktif olduğunuzu takip ettiğin hesapların ve mesaj gönderdiğin herkesin görmesine izin ver. Bu özellik kapalı olduğunda diğer hesapların hareket durumunu göremeyeceksin."şeklinde bir not da yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >