Instagram'da başından beri olması gereken özellik sonunda geldi

Instagram
Instagram

Dünyanın en fazla kullanılan uygulamalarından olan Instagram, profillere seni takip ediyor yazısı ekleyerek artık bizi kimin takip edip etmeyeceğini gösteriyor.

Şimdilik sadece Android için geçerli olan özellik Instagram kullanıcıları tarafından uzunca bir süre beklenen bir özellikti. Bir kullanıcı bir başka kullanıcının kendini takip edip edip etmediğini görmek için takipçileri içine girerek bakmak zorunda kalıyordu. Bu kadar uğraşmak istemeyen kişiler de takipçi durumunu gösteren programlar kullanarak bunu gözlemliyordu.

''sen'i takip ediyor''

Takipçisi az olan kişiler için büyük bir problem oluşturmasa da özellikle binin üzerinde takipçisi olanlar için oldukça yavaş ve can sıkıcı bir işleme dönüşüyordu. Şimdi yeni gelen özellikle herhangi bir kişinin profiline girdiğimizde eğer o kişi bizi takip ediyorsa ''sen'i takip ediyor'' bilgilendirmesini görüyoruz.

Aslına bakarsanız ''sen'i takip ediyor'' bilgilendirmesinin iOS’a gelmemesine şaşırmadık değil. Çünkü Instagram ve diğer sosyal medya uygulamalarına gelen özelliklerin ilk olarak iOS ortamına geldiğini görüyorduk. Burada ilk olarak Android’e gelmesi yetmez gibi iOS için de herhangi bir tarih belirtilmedi. Ancak bu sürecin çok uzatılmayacağını ve en kısa sürede iOS tarafına da geleceğini düşünüyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >