Instagram’ın “çıkartma özelliği” artık WhatsApp’ta

WhatsApp Hikayeler.
WhatsApp Hikayeler.

WhatsApp, “Durumum” özelliğine eklemeler yapmak ve özelliği daha kullanışlı kılmak için paylaşılan fotoğraf, video ve GIF’lerde çıkartma ekleme imkanı sunacak.

WhatsApp, Facebook’un eline geçtiğinden bu yana yalnızca bir mesajlaşma uygulaması olmaktan çok daha fazlasına tekabül etti. Görüntülü arama özelliğinden sonra sırasıyla Snapchat ve Instagram’ın en önemli fonksiyonuna dönüşen “Hikayeler” özelliğini de ekleyen WhatsApp, çalışmalarını durduracak gibi durmuyor. Hikayeler özelliğinin gelmesinin ardından beklenen ilgiyi yakalayamayan WhatsApp, bu hikayeleri güncelleyerek ilgiyi artırmanın peşinde. Facebook, şimdi de WhatsApp’a Instagram’da olduğu gibi çıkartmalar eklemeye karar verdi.

Facebook’un hikaye modunu yenilemek için ortaya koyduğu çıkartma yeniliği bugün AppStore’da yayınlanan WhatsApp 2.17.50 sürümüyle birlikte kullanılabilir olacak. Daha önce, yalnızca iOS’daki metinleri ve emojileri eklemeye izin veren WhatsApp, şimdi de yeni bir fotoğraf, video veya GIF paylaşırken, özel çıkartmalar paylaşılmasına müsaade edecek.

Bu hamlenin WhatsApp’ın hikayeler özelliğini daha popüler kılıp kılmadığını ise zaman gösterecek…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >