Instagram’ın yeni özelliği belli oldu: İçerik Stüdyosu

Facebook, kullanıcılarının severek kullandığı İçerik Stüdyosu’nun kapısını Instagram için açıyor.
Facebook, kullanıcılarının severek kullandığı İçerik Stüdyosu’nun kapısını Instagram için açıyor.

● Dünyanın en fazla sayıda kullanıcıya sahip sosyal medya platformlarını bünyesinde toplayan Facebook, kullanıcılarının severek kullandığı İçerik Stüdyosu’nun kapısını Instagram için açıyor.

● Instagram kullanıcılarının da faydalanabileceği İçerik Stüdyosu’na Facebook hesabıyla giriş yapabilecek kullanıcılar, girişin ardından Instagram hesaplarına bağlanarak paylaşımlarını yönetebilecek.

●Bu özellik, özellikle marka sahiplerinin ve çok takipçili hesaplar için büyük bir kolaylık anlamına geliyor.

Çıktığı ilk günden bu yana ortalığı kasıp kavuran Facebook, tahtını Instagram’a devredeli uzun zaman olsa da adının skandallardan bir türlü silinemediği Facebook CEO’su Mark Zuckerberg için yolun sonu henüz gelmedi. Instagram ve WhatsApp’ı da bünyesine alarak büyümeye devam eden Zuckerbag, her şeyi lehine çevirme arzusunu sürdürüyor.

Dünyanın en fazla sayıda kullanıcıya sahip sosyal medya platformlarını çatısı altında toplayan Facebook, platformlar arası kan bağı oluşturmak adına uygulamaların bazı özelliklerini ortak kullanıma açıyor.

Facebook'u genelde orta yaştaki insanlar kullanıyor
Facebook'u genelde orta yaştaki insanlar kullanıyor

Genellikle orta yaştaki insanların tercih ettiği Facebook’un aktif kullanıcı sayısı her geçen gün azalıyor. Bu ‘kan bağını’ pekiştirip zirvedeki yerini korumaya çalışan Zuckerberg’ın attığı adımlardan biri de İçerik Stüdyosu’nu Instagram kullanıcıları için açmak oldu.

İçerik Stüdyosu özellikle kurumlar için büyük rahatlık sunacak.
İçerik Stüdyosu özellikle kurumlar için büyük rahatlık sunacak.

Facebook, 2017 yılında İçerik Stüdyosu hizmetini kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Böylece kullancılar uygulamada paylaştıkları gönderilerinin istatistiklerine ulaşabiliyor ayrıca gönderilerinin paylaşım zamanını ayarlayabiliyorlardı. Özellikle kurumlara büyük rahatlık getiren hizmet, artık sadece Facebook kullanıcılarına değil Instagram kullanıcılarına da rahatlık getirecek.

Instagram İçerik Stüdyosu direkt Facebook üzerinden kullanılabilecek.
Instagram İçerik Stüdyosu direkt Facebook üzerinden kullanılabilecek.

Instagram kullanıcıları, Facebook’un bu yeni hizmetini kullanmak için yeni bir internet sitesi açmaya ya da farklı bir uygulama indirmeye ihtiyaç duymadan direkt Facebook üzerinden kullanabilecek. İçerik Stüdyosu’na Facebook hesabıyla giriş yapan kullanıcılar ardından Instagram hesaplarına bağlanıp paylaşımlarını yönetebilecek.

Bu hizmet sayesinde, özellikle e-ticaretin popülerleşmeye başladığı Instagram’da, kurumların hesaplarını yönetip müşterilerine daha iyi hizmet verebilmesini sağlayacak. Yalnızca gönderileri değil IGTV videolarına kadar her şeyi yönetme imkanı da mümkün hale gelecek.

İçerik Stüdyosu’na buradan ulaşabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >