Instagram'ın yeni servisi duyuruldu: IGTV geliyor!

Instagram'ın yeni servisi duyuruldu: IGTV geliyor
Instagram'ın yeni servisi duyuruldu: IGTV geliyor

Dünyanın yenilik konusunda en iddialı uygulamaları arasında yer alan Instagram, amiral gemisi uygulaması içinde yeni bir sekme oluşturdu. IGTV isimli uygulama uzun süreli, dikey biçimli video izlemek için birebir durumda. IGTV’ye giriş yaptığınızda otomatik olarak, takip ettiğiniz kişilerden gelen videolar oynatılmaya başlayacak. Uygulama iOS ve Android için aktif durumda. Peki Instagram TV hesabı nasıl açılır? IGTV'de nasıl kanal oluşturulur? IGTV'ye video yükleme rehberi de dahil olmak üzere tüm detaylar haberimizde...

Dünyanın yenilik konusunda en iddialı uygulamaları arasında yer alan Instagram, amiral gemisi uygulaması içinde yeni bir sekme oluşturdu. IGTV isimli uygulama uzun süreli, dikey biçimli video izlemek için birebir durumda. IGTV’ye giriş yaptığınızda otomatik olarak, takip ettiğiniz kişilerden gelen videolar oynatılmaya başlayacak. Uygulama iOS ve Android için aktif durumda…

IGTV, şirketin reklam anlaşmaları için oldukça elverişli bir platform

Instagram CEO’su Kevin Systrom’un, akıllı telefona kayıtlı videoları bulmayı ve izlemeyi kolaylaştırmak için geliştirdiklerini ifade ettiği IGTV, kullanıcılarına ‘arşiv’ hizmeti veren bir dizin olarak büyük ilgi uyandırmayı başardı. IGTV, açıldığı an videoları oynatmasıyla kullanıcıları kendine ait bir video dünyasına bırakıyor dememiz de mümkün. Açıldığı an oynatma özelliği Instagram’ın kullanıcılarının önüne daha rahat biçimde reklam çıkarmasını da sağlayacağından şirketin ciddi kazançlar sağlama hedefi de kısa süre içerisinde gerçekleşebilir.

Sınırsız uzunlukta video yükleme sistemi aktif edilecek

Instagram’ın en karakteristik özellikleri arasında yer alan 1 dakikadan uzun video yükleyememe durumu IGTV ile de tarih olacak. Şirket, belli uzunluk sınırlarıyla başlayan sürecin ‘sınırsız uzunlukta video yükleme’ye kadar gideceğini açıklarken IGTV’nin YouTube’dan daha farklı ve daha özgün bir platform olacağını ifade ettiğini de not düşelim. Reklam konusunda şirkete sağlanacak fayda düşünüldüğünde uzun videolar ve aniden oynatma özellikleri Instagram’ı zengin etmeye yetebilir. Buna karşın Sistrom, belli bir periyot boyunca şirketin reklam almayacağını ve çeşitli ilerlemeler sağlandıktan sonra reklam anlaşmalarına girileceğini açıkladı.

Lansmana çok sayıda ünlü Instagram kullanıcısı da katıldı

Instagram’ın yeni içerik platformunu duyurduğu lansmanına uygulama içerisinde popüler olan birçok isim katıldı. Fortnite flama Ninja, Katie Austin, Bryce Xavier, Lele Pons ve Lauren Riihimaki gibi isimlerin de yer aldığı binlerce hatta milyonlarca takipçiye sahip hesaplar lansman boyunca IGTV için önemli açıklamalarda bulundu. Sonsuz eğlence ve makul arşiv vadeden Instagram kullanıcıları IGTV’nin yeni bir dönem başlattığını da ifade etti. 25 milyon Instagram takipçisine sahip olan Lele Pons, IGTV üzerinden bir yemek kanalı açacağını da ifade etti.

IGTV'de nasıl hesap açılır? Nasıl kanal oluşturulur?

Aynı toplantıda açıklandığı üzere 1 milyarlık kullanıcı sayısı bariyerini geçen şirket, IGTV’den de ciddi beklentilere sahip durumda. Peki IGTV’de hesap açmak için ne yapmak gerekiyor? İşte IGTV’de hesap açmanın tüm detayları…

IGTV uygulamasını iOS ya da Android marketleri üzerinden indirdikten sonra uygulama açıldığında direkt olarak Instagram’a tanımlı hesap ile karşılaşıyorsunuz. Burada, “hesap” ile devam et demeniz yeterli.

Hesap ile devam ettikten sonra açılan ekrandan bildirimleri açıp kapama seçeneğiyle karşılaşıyoruz. Bu ekrandan bildirimleri yönetmek mümkün.

Bildirimleri de ekledikten sonra Instagram hesabımızda takip ettiğimiz tüm hesapların yaptığı paylaşımları görebileceğimiz bir ekranla karşılaşıyoruz. Burada “keşfet” mantığıyla başka gönderilerle karşılaşmamız da mümkün.

Timeline göründükten sonra kendi kanalımızı oluşturmak istediğimizde yapmamız gereken çok basit. Ayarlar sekmesinin solunda bulunan kendi profil fotoğrafımıza dokunmamız yeterli.

Fotoğrafımıza tıkladıktan sonra açılan sekmeden “Kanal Oluştur” butonunu tıklayarak uygulamanın yönlendirmeleriyle işlemi sonlandırmaya yaklaşıyoruz.

Son “Kanal Oluştur” sekmesi sonrası kendi kanalımıza ait ekrana sahip oluyoruz. Buradan sonrası “video yüklemek” isteyenler için oldukça kolay biçimde gerçekleşiyor. "Video Yükle” dedikten sonra adımları takip edip videomuzu seçip, başlık ve spot hazırlayıp sisteme dahil oluyoruz.

Bu işlemler sonrasında kendinize ait IGTV kanalı paylaşımlarınıza hazır hale geliyor. IGTV’de minimum 15 saniyelik videolar paylaşılabildiğini ve bu ağın yakın zaman içerisinde büyük ölçüde değerleneceğini öngördüğümüzü de belirtelim…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >