iOS 11.1 güncellemesiyle hatalar düzeldi mi?

iOS 11.1
iOS 11.1

Apple, dün akşam saatlerinde iOS 11.1 güncellemesini yayınladı. 250 MB boyutundaki bu güncelleme yepyeni özellikler getirdiği gibi birçok soruna da çözüm üretiyor. Bunlar arasında en önemlisi ise batarya. Yeni güncelleme, tek şarjdaki kullanım süresini beklenmeyen oranda artırıyor, işte tüm ayrıntılar.

Denetim Merkezi'nin özelleştirilmesi ve bildirim sisteminin değişmesi gibi köklü yenilikler sunan iOS 11, birtakım hataları da beraberinde getiriyor. Kullanıcıların haftalardır şikayet ettiği bazı problemler yayınlanan ufakgüncellemelerle ortadan kaldırılmış durumda. Lakin henüz tüm sorunlar giderilebilmiş değil. İşte Apple, bu yüzden dün gece yayınladığı iOS 11.1 ile birlikte şikayet edilen problemlerin büyük bir bölümüne çözüm getiriyor. En önemli detaylardan biri ise mobil işletim sisteminin yeni sürümüyle batarya ömrünün uzaması...

Apple'ın 22 Eylül'de tüm kullanıcılar için aktif ettiği iOS 11'in en önemli yeniliklerinden biri Denetim Merkezi'nin özelleştirilebilir yapısı.
Apple'ın 22 Eylül'de tüm kullanıcılar için aktif ettiği iOS 11'in en önemli yeniliklerinden biri Denetim Merkezi'nin özelleştirilebilir yapısı.

iOS 11.1 güncellemesi neler sunuyor?

  • - Sisteme yeni Unicode 10 emojileri eklendi. Böylece kullanıcılara daha geniş bir emoji yelpazesi sunuluyor. Yeni emojilerin arasında noodle, brokoli gibi yiyecek simgeleri de iOS 11'e dahil oluyor. Ayrıca gruplara göre farklı emoji önerilerine de yer veriliyor.
  • - Kilit ekranındaki kamera animasyonu değiştirilmiş durumda.
  • - Safari'de durum çubuğuna dokunarak sayfanın başına dönmeyi sağlayan sistemdeki animasyon değiştirildi.
  • - Bildirime dokunulduğunda uygulamalar arasında geçiş sağlayan sisteme animasyon eklendi.
  • - Assistive Touch'a yeni özellikler dahil edildi. Böylece birden fazla planlamayla görevleri özelleştirmek mümkün oluyor.
  • - 3D Touch Uygulama Değiştirici özelliği geri getirildi.
  • - Bildirimlerde kilit ekranının orta kısmında kalıp erişimi engelleyen hata giderildi.

iOS 11.1 güncellemesiyle hatalar düzeldi mi?

Evet; iOS 11.1, önceki sürümlere oranla çok daha kapsamlı bir güncelleme. Dolayısıyla bu güncelleme aslında kullanıcıların şikayetçi olduğu birçok farklı konuda çözüm üretiyor. Özellikle batarya tarafındaki problemlerin ortadan kalkmasıyla birlikte cihazların daha uzun süre kullanılabilmesi söz konusu oluyor. Üstelik KRACK isimli kablosuz bağlantısı açığı da bu güncellemeyle tarih oluyor.

iOS 11.1 güncellemesini yüklemek için öncelikle Ayarlar bölümünden Yazılım Güncelleme kısmına erişmek gerekiyor.
iOS 11.1 güncellemesini yüklemek için öncelikle Ayarlar bölümünden Yazılım Güncelleme kısmına erişmek gerekiyor.

iOS 11.1 güncellemesi nasıl yüklenir?

iOS 11 güncellemesini yayınlamak için kullanıcıların öncelikle Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümünü izlemesi gerekiyor. Daha sonrasında burada alt kısımda kalan "İndir ve Yükle" seçeneğine tıklandığında ilk etapta indirme işlemi başlıyor. İndirme tamamlandığında "Şimdi Yükle" düğmesi beliriyor. Bu düğmeye tıklandığında kuruluma geçiliyor.

iOS 11.1 güncellemesi hangi cihazlara yüklenir?

iOS 11.1, iPhone tarafında tam olarak 4 sene önce duyurulan iPhone 5s'e dahi kurulabiliyor. iOS 11 güncellemesinin yüklenebileceği tam listesi ise şöyle:

iOS 11 güncellemesinin yüklenebileceği cihaz listesi.
iOS 11 güncellemesinin yüklenebileceği cihaz listesi.

  • iPhone: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus.
    iPad: iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 5.nesil, iPad Air, iPad Air 2, 9.7 inç iPad Pro, 10.5 inç iPad Pro, 12.9 inç iPad Pro (1.nesil), 12.9 inç iPad Pro (2.nesil)
    iPod: iPod touch 6.nesil

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >