iOS 11.3 ile hangi yenilikler geliyor?

iOS 11.3
iOS 11.3

Apple, mobil işletim sistemi iOS 11.3'ü bugün tüm kullanıcılar için aktif hale getiriyor. Peki ama bu sürümle gelen yenilikler neler?

Dün Chicago'daki etkinlikte öğretmen ve öğrencilere özel uygun fiyatlı 9.7 inç iPad'i tanıtan Apple, bugün de iOS 11.3'ü dağıtmaya hazırlanıyor.

En önemli yeniliklerin başında ARKit geliyor.
En önemli yeniliklerin başında ARKit geliyor.

iOS 11.3 ile hangi yenilikler geliyor?

iOS 11.2.5'ten sonra kullanıcılar tarafından beklenmeye başlanan bu sürüm, başta ARKit olmak üzere, mesajlar ve diğer uygulamalar için önemli yenilikler içeriyor.

Güncellenen AR sistemi

iOS 11 ile birlikte gelen ARKit, yeni ara güncellemeyle daha ilgi çekici hale geliyor. Hem iPad hem de iPhone kullanıcılarının yararlanabildiği ARKit 1.5, artık dikey nesneleri de tanıyarak daha doğru bir haritalandırma yapabiliyor.

Dört yeni Animoji de iOS 11.3 ile kullanıcılara sunuluyor. Böylece toplamdaki Animoji sayısı 16'ya yükseliyor.
Dört yeni Animoji de iOS 11.3 ile kullanıcılara sunuluyor. Böylece toplamdaki Animoji sayısı 16'ya yükseliyor.

Yeni animojiler

Güncellenen sistemle beraber mesajlar için Animojiler de yenileniyor. Yenilenen dört karakter daha Animoji sistemine dahil ediliyor. Böylece aslan, ayı, ejderha ve kuru kafa da Animoji ile hareketlendirilebiliyor. Böylece Animojideki karakter sayısı 16'ya yükselirken; önümüzdeki dönemlerde bu rakamın daha da artacağı öngörülüyor.

Pil performansı

Ayarlar > Pil bölümü üzerinden bataryanın sağlık durumu görüntülenebildiği gibi servis ihtiyacı anında da bilgi veriliyor.Ayarlar > Pil bölümünde yer alacak bu özellik iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde kullanılabilir halde sunuluyor. Sağlık uygulaması ve diğer yenilikler

Sağlık uygulamasında da çeşitli güncellemeler mevcut. Bunlar arasında en önemlisi ise yeni sağlık kayıtları. Güncellenen Apple News ve diğer birtakım yenilikleri de içeriyor. iOS 13.3, aynı zamanda sistemin daha kararlı çalışması için önemli düzeltmeler barındırıyor.

Peki ama iOS 11.3 güncellemesi hangi cihazlara yüklenebiliyor?

iPhone:

  • iPhone 5s
    iPhone SE
    iPhone 6 / iPhone 6 Plus
    iPhone 6s / iPhone 6s Plus
    iPhone 7 / iPhone 7 Plus
    iPhone 8 / iPhone 8 Plus
    iPhone X

iPad:

  • iPad Air
    iPad Air 2
    iPad Pro
    iPad 9.7
    iPad mini 2
    iPad mini 3
    iPad mini 4

iPod touch:

  • Altıncı nesil iPod touch
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >