iOS 12.1.1 güncellemesindeki mobil veri sorunu ve çözüm yolları

Apple güncelleme
Apple güncelleme

Apple'ın geçen hafta yayınladığı iOS 12.1.1 güncellemesi kullanıcıların büyük bir kısmında 'mobil veri sorunu' oluşturuyor. Peki ama iOS 11.1 güncellemesindeki mobil veri sorunu nasıl çözülür?

Apple, iPhone ve iPad'ler için sık sık yayınladığı güncellemelerle bir dizi özellik sunuyor. Geçen hafta dağıtımına başlanan iOS 12.1.1 için de benzer durum geçerli. Bu güncelleme daha çok hataları düzeltse de aslında minik birtakım değişiklikler de içeriyor. Ancak kullanıcıların büyük bir kısmı güncelleme sonrasında meydana gelen mobil veri sorunundan şikayet ediyor. Yani kısacası iPhone ya da iPad'lerini iOS 12.1.1'e yükselten kişiler mobil verinin kullanılamaz hale geldiğini ifade ediyor.

iOS 12'de karşılaşılan bu sıkıntı aslında birçok kullanıcı için problem teşkil ediyor.
iOS 12'de karşılaşılan bu sıkıntı aslında birçok kullanıcı için problem teşkil ediyor.

iOS 12.1.1 mobil veri sorunu

Az önce bahsettiğimiz problem aslında tüm cihazlarda yaşanmıyor. Ancak yine de kullanıcıların büyük bir kısmı bu dertten muzdarip. Şikayetlerin büyük kısmında kullanıcılar kablosuz bağlantıda herhangi bir sıkıntı yaşamadığını ama mobil veriyle internete bağlanmaya çalışıldığında problem çıktığını belirtiliyor. Hatta bazı kişiler yalnızca Safari üzerinden internete sorunsuz şekilde bağlanabildiğini de belirtiyor.

Şu ana kadar Apple cephesinden problemin çözülmesi için yayınlanan ikinci bir güncelleme yok. Ancak bazı yöntemler sayesinde 'iOS 12.1.1 güncellemesiyle' ortaya çıkan problemleri çözebilmek mümkün hale geliyor.

Yeni ara güncelleme sayesinde problemin tamamen ortadan kalkması bekleniyor.
Yeni ara güncelleme sayesinde problemin tamamen ortadan kalkması bekleniyor.

iOS 12.1.1 mobil veri problemi nasıl çözülür?

iOS 12.1.1 güncellemesinde meydana gelen mobil veri probleminin tek bir yöntemle çözülmesi söz konusu değil. Dolayısıyla kullanıcılar birçok farklı alternatifi denemek zorunda kalıyor. Kullanıcılardan bazıları telefonu kapatıp açtıklarında problemin ortadan kalktığını ifade ediyor. Bu bir yöntem. Ama bazı durumlarda yeterli olmuyor.

İkinci seçenek ise telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamak. Yani mobil veri problemini çözmenin bir diğer yöntemi cihazı tamamen sıfırlamak. Böylece iOS 12.1.1'de meydana gelen mobil veri sorunu ortadan kalkabiliyor. Ama bunun da garantisi yok tabii.

Son olarak iPhone ve iPad'lerde operatör ayarlarını güncellemek de diğer bir çözüm yolu. Bunun için Ayarlar / Genel / Hakkında yolunu izleyip, operatör ayarları güncelleme seçeneğiyle işlemi halledebilirsiniz.

Bu iki yöntemi deneyen ve problemi çözülmeyen kişilerin yeni bir iOS güncellemesi beklemesinde fayda var. Şu anda konuyla alakalı olarak Apple'a gönderilen binlerce farklı şikayet talebi mevcut. Dolayısıyla kısa süre içinde yeni bir ara güncellemeyle problemin tamamen ortadan kalkması söz konusu.

,

GÜNCELLEME

Apple, iOS 12.1.1 güncellemesiyle ortaya çıkan 'mobil veri problemini' yeni güncellemeyle ortadan kaldırıyor. Güncelleme notlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >