iOS 13 ile iPad Pro'lara fare desteği gelebilir

iPad Pro
iPad Pro

Birçok kişi iPad Pro'ları kalem desteği ve büyük ekranları sebebiyle tercih ediyor. Taşıma kolaylığı da sunan bu ürünün 'tableti bilgisayar gibi kullanmak isteyenler' açısından tek dezavantajı fare desteği. Ancak iOS 13 ile fare desteğinin USB-C üzerinden iPad Pro'lara ekleneceği söyleniyor. Ayrıntılar haberimizde:

iPad Pro serisi, formu sebebiyle taşıması epey kolay olan Macbook Pro ile yarışıyor. iPad'ler her ne kadar çok yönlü olsalar da fare desteği olmaması bazı durumlarda can sıkıcı olabiliyor. En azından iPad Pro kullanıcıları için durum böyle. Son söylentiler, yeni iOS sürümüyle iPad Pro'ların fare destekleyeceği yönünde.

If you missed last week's @_connectedfm, @viticci had a pretty interesting scoop that he'd been sitting on re mouse support coming to iPad as an accessibility feature. As far as I'm aware, that *is* indeed in the works. I feel like every pro user will turn that on, day one 😂

Fare desteği USB-C üzerinden sağlanabilir

USB-C üzerinden fare özelliğinin kazanılması aslında iPad Pro'nun büyük ekranında işlemleri epey kolaylaştırabilir. Yani böylece tableti bilgisayar şeklinde kullanan kişiler fare desteğiyle yepyeni bir boyuta geçmiş oluyor. Bu arada iddialarda çoğunlukla USB-C bağlantısı geçiyor fakat bağlantı doğrudan Bluetooth üzerinden de yapılabilir.

iOS 13 ile sisteme eklenmesi beklenen en önemli özelliklerden biri de pencereler. Böylece pencerelerin sola ve sağa yaslanabileceği ve ayrı ayrı bağımsız bir şekilde hareket ettirilebileceği söyleniyor.
iOS 13 ile sisteme eklenmesi beklenen en önemli özelliklerden biri de pencereler. Böylece pencerelerin sola ve sağa yaslanabileceği ve ayrı ayrı bağımsız bir şekilde hareket ettirilebileceği söyleniyor.

iOS 13'ten neler bekleniyor?

Her yıl olduğu gibi yeni iOSsürümünün getireceği yenilikler bu sene de fazlasıyla merak ediliyor. AndroidQ'da sisteme eklenen bazı özellikler aslında iPhone kullanıcıları tarafından iOS 13'te de bekleniyor.

iOS 13'ün 7 Haziran'da San Jose'da düzenlenecek olan 2019 Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda tanıtılması bekleniyor.

Beklentiler hayli fazla. Dolayısıyla biz de birkaç hafta önce iOS 13'ten beklentileri bir araya getirdik.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >