iPhone 11'deki U1 yongası veri aktarımını daha hızlı ve sağlıklı hale getiriyor

iPhone 11
iPhone 11

Dün akşam saatlerinde yeni nesil iPhone'ları sahneye çıkaran Apple, çok bahsetmese de yeni iPhone'larda U1 isimli yardımcı bir yonga kullanıyor.

● Bu yonga temelde diğer Apple ürün ve aksesuarlarıyla birlikte hızlı ve güvenli bağlantı kurmayı sağlıyor. Detaylar haberimizde:

Hem iPhone 11 hem de iPhone 11 Pro'nun pek bilinmeyen detaylarından biri ise yeni U1 yongası. Her ne kadar dün bilgi verilmemiş olsa da yeni yonga aslında iOS cihazlarda AirDrop'un daha kapsamlı özellikler sunacağını gösteriyor. Yani yeniyetenekler getiriyor.

Yeni iPhone'lardaki yardımcı yonga U1, aslında temelde Apple ürünleriyle bağlantı durumunda daha hızlı ve güvenli bir veri aktarımı sağlıyor.
Yeni iPhone'lardaki yardımcı yonga U1, aslında temelde Apple ürünleriyle bağlantı durumunda daha hızlı ve güvenli bir veri aktarımı sağlıyor.

Daha hızlı ve güvenli bağlantı

U1 yongası aslında iPhone ve diğer aksesuarların birbirine daha sağlıklı bağlanmasını sağlıyor. Hatta U harfinin ultragenişbant anlamına geldiği biliniyor. U1 yongası, en yeni iPhone'un diğer U1 yongalı cihazlarla daha hızlı ve doğru bağlantı kurmasını sağlıyor. Veri aktarımı da daha sağlıklı hale getiriyor.

Bu noktada U1'in W1'i ve Apple'ın AirPods'larında bulunan yeni H1 yongasını içeren yonga ailesinin bir parçası olduğu söylenebilir. Bu da şirketin kablosuz kulaklıklarının iOS cihazlarıyla Bluetoothbağlantılarını daha iyi yönetmesini sağlar. Apple'ın buradaki asıl amacı, cihazların her birini Apple tarafından üretilen diğer cihazlarla daha iyi ve hızlı çalışmasını sağlamak.

Az önce de bahsettiğimiz gibi aslında Apple U1 tanıtımı yapılmadı. Ancak web sitesinde iPhone 11 materyallerinde bu bilgiler yer aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >