iPhone hafızasında kalıcı olarak nasıl yer açılır?

​iPhone hafızasında kalıcı olarak nasıl yer açılır?
​iPhone hafızasında kalıcı olarak nasıl yer açılır?

iPhone ve iPad kullanıcılarının yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri sürekli dolan hafızalardır. Ancak bu çözüme kalıcı olarak çözüm bulmak mümkün. Nasıl mı? Cevabı haberimizde...

Apple cihazlarının, kullanıcılara yaşattığı hafıza problemleri bir türlü bitmek bilmiyor. Kullanılmayan dosyalar, sıkıştırılmış fotoğraflar, videolar, uygulama verileri, yedekler vs. hafızayı doldurmada ön plana çıkan şeyler.

İşte bunlar yüzünden hafıza dolu olduğu için bazen fotoğraf çekemiyor, güncelleme alamıyor, hatta bazı uygulamalarımızdan feragat etmek zorunda kalıyoruz. Ancak fedakarlık yapmadan bu problemi çözmenin bir yolu var.

Hem Mac hem de Windows için yayımlanan iMyfone Umate Pro adlı yazılım, kullanıcılara telefonlarında hafızayı tam yetkili bir şekilde yönetme imkanı veriyor. Kolay kullanımı ve hızı sayesinde ön plana çıkan bu yazılım, 25'ten fazla analiz tekniğini kullanarak tabir-i caizse dip bucak temizlik yapıyor. Bu yazılımı telefonunuz için uyguladıktan sonra cihazınızın eskiye göre ne kadar hızlandığına şahit olacaksınız. İşte yapmanız gerekenler;

Önce iMyfone Umate Pro adlı yazılımı bilgisayarınıza indirerek kurmanız gerekiyor. Sonra şarj kablosunu kullanarak iOS cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın. Bilgisayarınıza bağladıktan sonra cihazınız iMyFone Umate Pro tarafından algılanacak ve ekranda görünecektir.

Bundan sonra sol taraftaki menüde bulunan "Erase All Data(tüm verileri sil)" sekmesine gidip "sil"e tıkladığınızda tüm verileriniz silinecektir. Ancak silme işleminin başarılı olması için "iPhone'umu Bul" özelliğini devre dışı bırakmanız gerekiyor. Bunun için telefonunuzda "Ayarlar-iCloud-iPhone'umu Bul seçeneğini pasif duruma getirmeniz gerekiyor.

Ayrıca program tarafından kaldırılan her dosya otomatik olarak bilgisayarınıza yedekleneceğinden, zaten zayıf bir ihtimal olan önemli veri kayıplarının da önüne geçmiş oluyorsunuz.

Silinen dosyalardan kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız sol kısımda bulunan “Silinen Dosyaları Sil” seçeneğine tıklayarak bunu yapabilirsiniz. “Silinen Dosyaları Sil” seçeneğinin altında bulunan "Özel Verileri Sil" seçeneği ise hangi bilgileri tamamen silmeniz gerektiği anlatan bir rehber işlevi görüyor. Yani mahremiyetiniz garanti altına alınıyor.

Eğer neyin ne kadar yer kapladığını öğrenmek istiyorsanız; bu sefer de "Hızlı tarama" seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır. Telefonunuz tarandıktan sonra, alan yaratmak için silinebilecek öğeleri tek tek gösterecektir. Hemen yanlarında bulunan “Temizle” seçeneği ile gereksiz dosyalardan anında kurtulabilirsiniz.

iMyFone yazılımının deneme sürümünü Mac için buradan, Windows için ise buradan indirebilirsiniz. Birkaç taramalık deneme sürümü bittikten sonra şu an indirimde olan temel paket için 19.95 dolar ödemeniz gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >