iPhone sayesinde müzik dünyasının 'Oscar'ı Grammy ödülüne aday oldu!

​iPhone sayesinde müzik dünyasının 'Oscar'ı Grammy ödülüne aday oldu!
​iPhone sayesinde müzik dünyasının 'Oscar'ı Grammy ödülüne aday oldu!

Steve Lacey adlı hip-hop aşığı bir mobil uygulama, sınırlı profesyonel kayıt donanımı ve bir iPhone sayesinde müzik dünyasının Oscar'ına aday olmayı başardı.

Evet saka değil, gerçek! Zaten teknoloji geliştikçe de bu tip haberlere artık alışmamız gerekiyor. Bazı insanlar ise alışmanın da ötesine geçip, teknolojiyi onu üreten firmalardan daha iyi kullanıyorlar ve örneğin iPhone uygulaması sayesinde müzisyen olabiliyorlar.

Hip-hop aşığı ve bir 'iPhone müzisiyeni' olan Steve Lacey de onlardan biri. Müzik üretimi konusunda bilinen en iyi mobil uygulamalardan biri olan Garage Band ve biraz da kayıt ekipmanı ile harikalar yaratan Lacey, Grammy Ödüllerine aday olacak kadar adını duymayı başardı. Lacey, bir İphone ve Garage Band uygulaması sayesinde ünlü Hip-hop sanatçısı Kendirick Lemar’ın Grammy’ye aday olan şarkısının altyapısını tamamen üretti. İşte o şarkı;

Apple'ın müzikle arasının çok iyi olduğunu zaten tüm dünya biliyor. Kullanıcısına gayet iyi bir müzik dinleme deneyimi sunan iPhone serisinde de durum böyle. Ancak iPhone 7’lerde 3.5 mm’lik standart kulaklık jakının bulunmamasından dolayı kayıt donanımları ve stüdyo kulaklıkları iPhone 7’lerde istenildiği gibi kullanılamıyor. Umarız Apple bu konuda kullanıcıların ve müzisyenlerin sesini duyar ve kulaklık girişini geri getirir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >