'iPhone SE 2017'nin Ağustos ayında tanıtılması bekleniyor

iPhone SE 2017
iPhone SE 2017

iPhone’un klasik dizayn ile modern donanımı birleştirdiği yeni modeli SE’ye güncelleme geleceği söylentisi kulaktan kulağa konuşulmaya devam ediyor. İddialara göre SE 2017 için tanıtım, ağustos ayında gerçekleşecek.

Mart 2017’de iPhone SE için 32 ve 128 GB’lık modellerini görücüye çıkaran Apple, SE 2 çıkarıp çıkarmayacağı konusunda net bir açıklama yapmayarak meraklı gözleri üzerine çekti. Ion-X arka kapakların Mayıs ayında sızdırılması sonrasında fotoğraflardaki kapaklardan birinin iPhone SE 2017’ye ait olabileceği düşüncesi ortaya çıktı. Son bilgilerde tanıtımın Ağustos içerisinde yapılacağına dair düşüncelerin hakim olduğu konuşuluyor.

iGeneration isimli Fransız bir kaynaktan alınan bilgilerde, Apple iPhone SE 2017’nin tanıtımını Ağustos ayında gerçekleştirecek. Aynı kaynaktaki bir diğer bilgide telefonun satış fiyatı olarak 399 Euro işaret ediliyor. Yeni hafıza birimleri tanıtılan eski SE'nin 32 GB için 489, 128 GB için ise 599 Euro olan fiyatları düşünüldüğünde, yeni fiyat oldukça uygun görünüyor. iPhone SE 2017’nin iPhone 7 ile aynı iç donanıma sahip olacağı düşünülürken fiziksel görünümde Ion-X cam arka kapaklar; dayanıklı, hafif, esnek ve safir cama gibi seçeneklerle karşımıza çıkacağı öngörülüyor.

Tüm bu bilgiler birçok farklı kaynağın ortak mutabakatı sonrası oluşmuş olsa da bu yeni modelin hiç çıkmama ihtimali de az değil. Tahminlerin büyük bir çoğunluğu, iPhone SE 2017’nin Ağustos ayında tanıtılacağını ortaya koyarken; böyle bir model hiç olmayacak diyenlerin yorumları da azımsanamayacak seviyede.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >