iPhone'lar için en iyi 5 pil tasarruf uygulaması

iPhone Battery
iPhone Battery

iPhone'larda batarya tasarrufu sağlayan birçok farklı mobil uygulama var. Bunlar arasında en başarılı 5 uygulamayı bir araya getirdik.

Yeni yüksek performanslı yongalar sayesinde akıllı telefonlar her geçen gün güçlenmeye devam ediyor. Özellikle son birkaç yıla bakıldığında tepe seviyesi modellerde yüksek depolama alanı, büyük ekran ve çift kamera gibi detaylar ön plana çıkıyor. Ancak kullanıcıların yıllardır şikayetçi olduğu düşük batarya problemleri henüz çözülebilmiş değil. Dolayısıyla akıllı cihazlarda mevcut batarya kapasitelerinin verimli kullanılması için çözüm üretmeye çalışıyor. Elbette bu noktada da batarya performansını artıracak uygulamalar devreye giriyor.

Battery Doctor
Mobil cihazlar için bol özellikli pil monitörü içeren Battery Doctor, özellikle enerji tasarrufu konusunda da büyük fayda sağlıyor. Kullanıcıların şarj durumunu hızlı görebilmeleri ve hangi uygulamaların pil ömrünü tükettiğini anlık şekilde takip edebilmelerini sağlıyor. Üstelik yüksek ekran parlaklığı ve kablosuz bağlantı gibi detayların açılıp kapatılması da doğrudan bu uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Güç tasarruf profillerini tanımlama ve bunları otomatik olarak zamanla gibi önemli bir özellik de Battery Doctor'un en önemli detayları arasında.  Battery Doctor (App Store)
Battery Doctor Mobil cihazlar için bol özellikli pil monitörü içeren Battery Doctor, özellikle enerji tasarrufu konusunda da büyük fayda sağlıyor. Kullanıcıların şarj durumunu hızlı görebilmeleri ve hangi uygulamaların pil ömrünü tükettiğini anlık şekilde takip edebilmelerini sağlıyor. Üstelik yüksek ekran parlaklığı ve kablosuz bağlantı gibi detayların açılıp kapatılması da doğrudan bu uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Güç tasarruf profillerini tanımlama ve bunları otomatik olarak zamanla gibi önemli bir özellik de Battery Doctor'un en önemli detayları arasında. Battery Doctor (App Store)
Battery Life
Aktif pil tasarrufu içermese de tahmin sistemi sayesinde pil ömrünü çok iyi analiz eden Battery Life, tahmini kuyllanım süresi; pil şarj kapasitesi, voltaj değerleri ve bataryanın sağlık durumu gibi bilgileri aktarıyor. Çalışma süresi tahminlerinin 3G, LTE, Wi-Fi, video izleme ve müzik dinleme gibi kriterlere dayandırılarak tespit edildiğini de belirtmek gerekiyor. Battery Life (App Store)
Battery Life Aktif pil tasarrufu içermese de tahmin sistemi sayesinde pil ömrünü çok iyi analiz eden Battery Life, tahmini kuyllanım süresi; pil şarj kapasitesi, voltaj değerleri ve bataryanın sağlık durumu gibi bilgileri aktarıyor. Çalışma süresi tahminlerinin 3G, LTE, Wi-Fi, video izleme ve müzik dinleme gibi kriterlere dayandırılarak tespit edildiğini de belirtmek gerekiyor. Battery Life (App Store)
Carat
Carat, tipik pil tasarruf uygulamalarından farklı olarak akıllı telefonlarda işlemci, bellek kullanımı ve benzer teknik bileşenlerin performansına göre analiz yapıyor. Bu analizler daha sonrasında Carat ekibinin bulut sunucularına gönderiliyor. Bir hafta devam eden izleme ve değerlendirme sürecinden sonra işlem listesi, pil ömrünü zorlayan uygulamaların listesi ve diğer ayrıntılar detaylı bir rapor olarak sunuluyor. Carat (App Store)
Carat Carat, tipik pil tasarruf uygulamalarından farklı olarak akıllı telefonlarda işlemci, bellek kullanımı ve benzer teknik bileşenlerin performansına göre analiz yapıyor. Bu analizler daha sonrasında Carat ekibinin bulut sunucularına gönderiliyor. Bir hafta devam eden izleme ve değerlendirme sürecinden sonra işlem listesi, pil ömrünü zorlayan uygulamaların listesi ve diğer ayrıntılar detaylı bir rapor olarak sunuluyor. Carat (App Store)
Battery Life Pro 
iPhone'lar için geliştirilmiş en yetenekli uygulamalardan biri de Battery Life Pro. Sezgisel pil yönetimi ve özelleştirme sistemi sayesinde epey kullanışlı bir yapı sunan Battery Life Pro, mevcut pil seviyesini bir güç göstergesi şeklinde sunduğu gibi ölçerin sağa kaydırılmasıyla uygulamanın renk şemasının değiştirilmesime imkan tanıyor. Battery Life Pro (App Store)
Battery Life Pro iPhone'lar için geliştirilmiş en yetenekli uygulamalardan biri de Battery Life Pro. Sezgisel pil yönetimi ve özelleştirme sistemi sayesinde epey kullanışlı bir yapı sunan Battery Life Pro, mevcut pil seviyesini bir güç göstergesi şeklinde sunduğu gibi ölçerin sağa kaydırılmasıyla uygulamanın renk şemasının değiştirilmesime imkan tanıyor. Battery Life Pro (App Store)
Battery Manager
Battery Manager, neredeyse en basit batarya tasarruf uygulamalarından biri. Listelenen işlemlerden herhangi birini seçip tüm detayların görünmesini sağlayan sistem, kullanım süresini olabildiğince hızlı analiz ederken, iPhone'un hangi kullanım modunda ne kadar süre şarjının dayanacağı da önemli detaylar arasında. Battery Manager (App Store)
Battery Manager Battery Manager, neredeyse en basit batarya tasarruf uygulamalarından biri. Listelenen işlemlerden herhangi birini seçip tüm detayların görünmesini sağlayan sistem, kullanım süresini olabildiğince hızlı analiz ederken, iPhone'un hangi kullanım modunda ne kadar süre şarjının dayanacağı da önemli detaylar arasında. Battery Manager (App Store)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >