iPhone'lar sahte aramaları tespit edilebilecek!

iPhone
iPhone

Yeni nesil iPhone'lar, birçok farklı parametreyi göz önünde bulundurarak sahte aramaları tespit edebilir. Apple'ın yeni aldığı patent bu 'sahte aramaları' devre dışı bırakabiliyor. Detaylar haberimizde:

Sahte aramalar dünya çapındaki tüm telefon kullanıcıları için sorun teşkil etmeye devam ediyor. Ancak özellikle akıllı telefon şirketleri bunun önünü alabilmek için çeşitli hamleler yapıyor. Pazarlama, dolandırıcılık ya da benzer sebeplerden ötürü kullanılan bu yöntem Apple'ın yeni geliştirdiği teknolojiyle birlikte ortadan kalkabilir. Peki ama bu sorgulama nasıl gerçekleşiyor?

iPhone'lara gelen sahte aramalar bu çizelgeyle tespit edilerek gerekli 'engelleme' işlemi yapılabilecek.
iPhone'lara gelen sahte aramalar bu çizelgeyle tespit edilerek gerekli 'engelleme' işlemi yapılabilecek.

Gereksiz çağrılar ortadan kalkıyor

Aslında Apple bu noktada kapsamlı bir çalışma yürütüyor da denilebilir. Zira aramaların geçerliliğinin belirlenmesi için birçok farklı parametreyle denetleme yapılıyor. Ağ üzerinden denetlenen çağrıların SPAM olup olmadığı belirlendikten sonra ise işlem otomatik olarak yapılıyor ve kullanıcıya 'gereksiz çağrılar' düşmüyor.

iPhone'lara gelen sahte aramalar bu sayede kullanıcıya gösterilmeden engellenmiş olacak.
iPhone'lara gelen sahte aramalar bu sayede kullanıcıya gösterilmeden engellenmiş olacak.

Böylece iPhone'lara hem pazarlama hem de dolandırıcılık sebebiyle düşecek çağrılar sistem tarafından fark edilmiş oluyor. Gelen bu tür aramalardan dolayı kullanıcının telefonu çalıp titremeyecek olsa da bilgilendirme yapılacak gibi görünüyor. Zira bu yöntem sayesinde tek bir uyarı mesajıyla birlikte kullanıcı gelen çağrıya dair bilgi sahibi olabiliyor.

Apple şu anda yüzlerce farklı kategoride çeşitli patentlere sahip. Ancak bunların bir kısmı hayata geçmiyor. Yani aslında patent aşamasındaki bu teknolojinin hayata geçip geçmeyeceğine dair net bir bilgi yok. Ancak bu teknolojinin kullanıcılar için büyük avantaj sağlayacağını belirtmek gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >