iPhone'lara hard reset nasıl atılır?

iPhone Hard Reset
iPhone Hard Reset

iPhone ya da iPad kullanıcılarının en zor durumda kaldıklarında sık kullandığı yöntemlerden biri hard reset. Böylece telefon ya da tablette karşılaşılan çeşitli yazılımsal problemler - cihaza hard reset atıldığından dolayı - ortadan kalkabiliyor. Peki ama iPhone'lara hard reset nasıl atılır?

iPhone ya da iPad'lerde zaman zaman yazılımsal sıkıntılar gereği takılma ya da donmalar yaşanabiliyor. Bu tip durumlarda kullanıcılar ilk çözümü açık uygulamaları kapatmakta buluyor. İkinci seçenekte ise her zaman için telefonu baştan başlatmak yer alıyor. Ancak bu iki çözümün de yeterli gelmediği durumlar olabiliyor. İşte o durumda ise devreye hem iPhone hem de iPad'lerde 'hard reset' özelliği giriyor.

Hard reset işlemi aslında telefonun hiçbir şekilde yanıt verdiği durumlarda kullanılıyor.
Hard reset işlemi aslında telefonun hiçbir şekilde yanıt verdiği durumlarda kullanılıyor.

Basit bir yöntemle iPhoneresetlemeişlemini gerçekleştirebilmek mümkün. Ancak başlamadan önce mutlaka bilinmesi gereken bir madde var; o da, bu işlemin aslında verileri silmediği. Yani aslında bu konuda birçok kişi tereddütte kalsa da iPhone ya da iPad'lerdeki hard reset işlemi sanıldığı gibi veri kayıplarına yol açmıyor.

iPhone'lardaki hard reset işlemi aslında modellere bağlı olarak farklılık gösteriyor.
iPhone'lardaki hard reset işlemi aslında modellere bağlı olarak farklılık gösteriyor.

iPhone'larda hard reset işlemi nasıl yapılır?

iPhone'larda hard resetin üç aşamasıolduğunu belirtelim. Şöyle ki:

  • 1- Güç düğmesi
    2- Ana menü düğmesi (Ses kısma / ses kısma ve açma düğmeleri)
    3- Telefonun açılması

Şimdi; hard resetle telefonu yeniden başlatmak için güç düğmesine basılı tutmak gerekiyor. Bu düğme, iPhone 5 serisine kadar telefonun üst kısmındaydı, daha sonraki süreçte sağa taşındı. Bu tuşla birlikte ana menü düğmesine ya da iPhone 7 serisinde ses kısma düğmesine de basmak gerekiyor. Bu iki tuşa da aynı anda basılı tuttuğunuzda telefon kendiliğinden kapanır ve tekrar açılır. İşte bu kapanma ve açılma hadisesi boyunca tuşlardan parmağınızı kaldırmayın. Akabinde tekrardan görüntü geldiğinde işlemi tamamen sonlandırabilirsiniz. Hepsi bu kadar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >