iPhone'larda ana menü tuşuna üç kez basıldığında ne oluyor?

iPhone büyüteç
iPhone büyüteç

Ufak bir ayar yaptıktan sonra iPhone'larda bulunan "ana menü" tuşuna üç kez peş peşe basıldığında çok önemli bir işlev gerçekleşebiliyor. İşte ana menü tuşunun özelliği ve detayları...

iPhone'larda ekranın hemen alt kısmında bulunan "ana menü" tuşu normal şartlarda milyonlarca kullanıcı tarafından yalnızca parmak iziyle kilit açma ve ana menüye dönme işlevleri için kullanılıyor. Ama aslında küçük bir ayar sayesinde bu düğmeyi çok daha efektif hale getirebilmek mümkün.

Bu özelliği birkaç saniye içinde aktif ettikten sonra iPhone'ların kamerasını büyüteç olarak kullanmak mümkün oluyor. Böylece görünmesi zor olan minik yazılı sayfalar (ilaç prospektüsleri gibi) çok rahat bir şekilde okunabiliyor. Üstelik hepsi bu kadar da değil; bu özellikte nesneye yakınlaşma, flaşı açma, odaklamayı kilitleme ve renkleri ters çevirme gibi birçok farklı detay da yer alıyor.

iPhone'lardaki büyüteç özelliği nasıl aktif edilir?

                                    
                                    
                                    iPhone'lardaki büyüteç özelliğini aktif etmek için Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Büyüteç kısmını aktif etmek gerekiyor. Bu bölümde "Büyüteç, öğeleri hızlı bir şekilde büyütmek için aygıtınızın kamerasını kullanmanızı sağlar. Etkinleştirildiğinde, büyüteci başlatmak için ana ekran düğmesine üç kez basın." notu da yer alıyor. Üstelik hemen alt kısımda da "Otomatik Parlaklık" kısmı yer alıyor. Böylece ortam ışığına bağlı olarak parlaklık ve kontrastın otomatik bir şekilde ayarlanması sağlanabiliyor.
iPhone'lardaki büyüteç özelliği nasıl aktif edilir? iPhone'lardaki büyüteç özelliğini aktif etmek için Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Büyüteç kısmını aktif etmek gerekiyor. Bu bölümde "Büyüteç, öğeleri hızlı bir şekilde büyütmek için aygıtınızın kamerasını kullanmanızı sağlar. Etkinleştirildiğinde, büyüteci başlatmak için ana ekran düğmesine üç kez basın." notu da yer alıyor. Üstelik hemen alt kısımda da "Otomatik Parlaklık" kısmı yer alıyor. Böylece ortam ışığına bağlı olarak parlaklık ve kontrastın otomatik bir şekilde ayarlanması sağlanabiliyor.
iPhone'lardaki büyüteç özelliği nasıl kullanılır?

                                    
                                    
                                    Büyüteç özelliğinin ayarlar üzerinden aktif ettikten sonra yapılması gereken işlem gayet basit; ana menü tuşuna üç kez basmak. Ardından karşınıza gelen ekran üzerinde kamera açılıyor ve büyüteç sistemi aktif hale geliyor. Böylece minik yazıları okumak mümkün oluyor. Alt kısımda yer alan minik kontrol panelinden büyüteç seviyesi de ayarlanabiliyor. Yani bu bölümden yakınlaşma ya da uzaklaşma yapabilmek mümkün. Ayrıca sol altta yer alan simgeler vasıtasıyla flaş ve kilit de aktif edilebiliyor.
iPhone'lardaki büyüteç özelliği nasıl kullanılır? Büyüteç özelliğinin ayarlar üzerinden aktif ettikten sonra yapılması gereken işlem gayet basit; ana menü tuşuna üç kez basmak. Ardından karşınıza gelen ekran üzerinde kamera açılıyor ve büyüteç sistemi aktif hale geliyor. Böylece minik yazıları okumak mümkün oluyor. Alt kısımda yer alan minik kontrol panelinden büyüteç seviyesi de ayarlanabiliyor. Yani bu bölümden yakınlaşma ya da uzaklaşma yapabilmek mümkün. Ayrıca sol altta yer alan simgeler vasıtasıyla flaş ve kilit de aktif edilebiliyor.
Filtre seçenekleri de kullanılabiliyor

                                    
                                    
                                    Büyütecin önemli özelliklerinden biri de sağ alt bölümden erişilebilen filtreler. Buradan fotoğrafın doygunluğu ayarlanabildiği gibi; beyaz / mavi, sarı / mavi gibi seçenekler de yer alıyor.
Filtre seçenekleri de kullanılabiliyor Büyütecin önemli özelliklerinden biri de sağ alt bölümden erişilebilen filtreler. Buradan fotoğrafın doygunluğu ayarlanabildiği gibi; beyaz / mavi, sarı / mavi gibi seçenekler de yer alıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >