Irkçı saldırılara Vodafone da katıldı: Mesut Özilli reklam kampanyası iptal edildi!

Vodafone Almanya’nın ırkçı Mesut Özil kararı!
Vodafone Almanya’nın ırkçı Mesut Özil kararı!

Mesut Özil’e karşı başlatılan ve farklı kollardan sürekli olarak tekrarlanan ırkçı kampanyaya Vodafone da dahil oldu. Uğradığı ırkçı yaklaşımlar ve ayrımcılık neticesinde Almanya Milli Takımı’nı bıraktığını açıklayan Mesut Özil’e Vodafone Almanya da reklam ambargosu uygulama kararı aldı. Telekomünikasyon şirketi, Mesut Özil’in yer aldığı reklam filmi projesini iptal etti.

Premier Lig devi Arsenal’de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, dünyanın en başarılı orta saha oyuncularından biri olarak değerlendiriliyor. Real Madrid, Arsenal gibi dev kulüplerde gösterdiği performans dışında Alman Milli Takımı’yla da büyük başarılara imza atan Mesut, Milli Takımı’nın 2018 Dünya Kupası’nda gösterdiği başarısız performans dolayısıyla hedef tahtasına oturtulmuştu. ‘Kazandığımızda Alman, kaybettiğimizde göçmenim.’ açıklamasıyla simgeleşen ve ayrımcılığı en net haliyle ortaya koyan Özil, Almanya Milli Takımı’nı bırakarak Dünya genelinde milyonlarca insanın yaşadığı ‘ırkçılık’ sorununa kusursuz bir cevap verdi.

Mesut Özil, Başkan Erdoğan ile çekildiği fotoğraf sonrası ırkçı saldırıların hedefi olmuştu.
Mesut Özil, Başkan Erdoğan ile çekildiği fotoğraf sonrası ırkçı saldırıların hedefi olmuştu.

Sosyal medya ayağa kalktı

Mesut Özil, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafın ardından Alman basını başta olmak üzere çok sayıda farklı odak tarafından ırkçı saldırılara maruz kalmıştı. Tüm bu ayrımcı söylemlerin yanında Türkiye başta olmak üzere çok sayıda taraftan destek ve sevgi mesajları alan Özil’e son saldırı dünyaca ünlü telekomünikasyon şirketi Vodafone’dan geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun Twitter hesabından duyurduğu olaya göre Vodafone Almanya, daha önceden planlanan Mesut Özilli reklam filmi kampanyasını iptal etti. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran karar doğrultusunda Vodafone’a karşı protestolar çığ gibi büyüyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >