İtalya, Facebook faturasını kesti: '10 milyon Euro'

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, skandal ve problemlerle ‘gündemden’ düşmüyor.

Skandallarıyla meşhur hale gelen sosyal medya devi Facebook’un veri gizliliği konusundaki problemleri ve kullanıcı verilerini izinsiz satışı etkilerini sürdürüyor. Son olarak İtalya, Facebook için kararını verdi…

Son düzlükte ‘işleri yoluna koyduğu’ söylenebilecek olan Facebook, her şey kusursuz gibi görünse de Avrupa’daki süreçten memnun değil. Sosyal medya devi, İngiltere, İtalya ve Fransa başta olmak üzere birçok farklı Avrupa ülkesinde yoğun bir pres altında. Özellikle İngiltere’nin katı tavrıyla afallayan Facebook, geçmişte yaptığı hatalar yüzünden bugününü ve yarınını da tehlikeye sokmuş durumda.

Mark Zuckerberg’in başı İtalya’daki dava süreçleriyle ağrıyabilir.
Mark Zuckerberg’in başı İtalya’daki dava süreçleriyle ağrıyabilir.

İngiltere’nin yumuşamayan tutumuna ek olarak İtalya da, şirkete; kullanıcı verilerini kimseden izin almaksızın kullanması gerekçesiyle 10 milyon Euro’luk ceza kesmeyi uygun buldu. İtalya’nın konuya ilişkin görüşüne göre ‘Facebook, kullanıcıları ve verilerini ticari bir amaçla kullanırken; kullanıcıları bu konu hakkında yeterince uyarmadı ve gizlilik kuralları konusunda kullanıcıların bilgilenmesini sağlamadı.

Bu fotoğraf hakkında bir şeyler yazFacebook’un kullanıcı verileri izinsiz biçimde farklı odaklara sızdırıldı.
Bu fotoğraf hakkında bir şeyler yazFacebook’un kullanıcı verileri izinsiz biçimde farklı odaklara sızdırıldı.

'Tüm adımlar daha şeffaf'

İtalya’nın artık netleşen görüşünün yanı sıra Facebook, konuyla ilgili olarak veri gizliliği hakkında kullanıcılarını bilinçlendirme yoluna giderek kontrolü ele almaları için daha fazla çaba sarf ettiklerini ifade etti. Facebook sözcüsü aynı zamanda artık kullanıcıların gizlilik ve güvenlik ayarlarına çok daha rahat ulaşabildiğini ve bu konudaki tüm adımların çok daha şeffaf bir şekilde atıldığını belirtti.

Facebook’un bu kötü şöhretini değiştirip değiştiremeyeceğini zaman gösterecek…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >