Jaguar, gelecek yıl ilk elektrikli sedan otomobilini piyasaya sürecek

Jag
Jag

Mart ayında elektrikli SUV otomobili I-Pace'in tanıtımını gerçekleştirecek olan Jaguar, sene sonunda ilk elektrikli sedan modelini de gün yüzüne çıkaracak. XJ'den ilham alacak aracın satışı 2019'da başlayacak.

Lüks sedan otomobil piyasasında ayrı bir yeri olan Jaguar XJ, gelecek yıl elektrikli versiyonuyla karşımıza çıkacak. İngiliz otomotiv devinin bir süredir üzerinde çalıştığı proje, sene sonunda düzenlenecek tanıtım etkinliğiyle endüstriyi şaşkına çevirecek.

Tüketiciler SUV modellere yöneldiği için oldukça riskli hale gelen sedan segmentine yatırım yapmaktan kaçınmayan Jaguar, elektrikli otomobillerine referans olması için yepyeni bir tasarım anlayışıyla dizayn ettiği elektrikli XJ'yi pitasaya sürecek. Çift elektrik motoru, dört çeker sürüş sistemi ve en az 500 km menzil sunan batarya ile donatılacak aracın martta final sürümü lanse edilecek I-Pace ile aynı platformu paylaşması bekleniyor.

XJ serisinin üçüncü nesil modeli X350, 2003'te Jaguar'ın ilk alüminyum otomobili olarak piyasaya sürülmüştü.
XJ serisinin üçüncü nesil modeli X350, 2003'te Jaguar'ın ilk alüminyum otomobili olarak piyasaya sürülmüştü.

Elektrikli XJ gelecek yıl satılmaya başlayacak

Elektrikli sedan otomobil için üretilen tasarımlardan memnun olan Jaguar yönetimi, hiç vakit kaybetmeden projeyi hayata geçirmiş durumda. Sene sonuna yetiştirilmesi beklenen XJ serisinin ilk elektrikli üyesi, 2019'da üretilmeye başlayacak ve satışa sunulacak.

Elektrikli otomobil dönüşümüne en hızlı tepki gösteren üretici konumundaki Jaguar Land Rover, 2020'den itibaren tüm modellerine tam elektrikli ya da hibrit güç sistemi seçeneği eklemeyi planlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >