Jandarma'nın attığı ters tweet ezber bozdu!

Jandarma ters tweet
Jandarma ters tweet

Sosyal medyayı oldukça etkin kullanarak yüz binlerce kişiye ulaşmayı başaran Jandarma hesabı, son paylaşımıyla bir saat olmadan binlerce beğeni toplamayı başardı.

Attığı tweetler ve paylaştığı görüntülerle birçok kişi tarafından beğenilerek takip edilen Jandarma sosyal medya hesabı yine ezber bozan bir paylaşım yaptı.

Jandarma resmi hesabı, takdir edilen bu paylaşımında ''Zoru başarırız imkansız biraz zaman alır'' yazısını ters şekilde yazdı. Bu ters yazının sebebi de çok eski bir hikayeye dayanıyor. Fotoğrafta yer alan askeri helikopter Sikorsky’nin ters düz hareketi dünyada bir ilktir. İlk defa Türk Jandarma pilotu Vecihi İyigün tarafından yapılan bu hareket, helikopteri üreten mühendisleri bile şaşırtmıştı.

Tweette paylaşılan fotoğrafın hikayesi nedir?

1990 yılında TSK envanterine giren Sikorsky S-70 model helikopterlerin teslimatı sırasında Amerikalı Sikorsky firmasının mühendisleri, S-70 modelinin ters dönme hareketi yapamayacağı konusunda uyarıyor.

TSK’ya gelen helikopteri inceleyen Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Türk pilotları ise modelle takla atılabileceğini söylüyor. İddiaya göre helikopteri tasarlayan mühendis ve Türk pilotlar arasında konu inatlaşmaya gidiyor. Üst makamlardan izin alan Jandarma Pilot Üsteğmen Vecihi İyigün, 5 tondan ağır olan Sikorsky S-70’e takla attırıyor.

Türk Jandarması!

Vecihi İyigün, kendisine nasıl takla attığını soran Sikorsky mühendisine şöyle bir cevap verdi: Turkish Gendarmerie – Türk Jandarması!

O helikopter ters döndüğü için stres olduğundan eskisi gibi randıman alınamıyor ve sonrasında Sikorsky’nin o helikopteri yerine yenisi verilir. Sikorsky şirketi bu takla fotoğrafını eskilerle değiştirerek tanıtım kılavuzunda kullanmaya başlar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >