Jeff Bezos, 1.8 milyar dolarlık Amazon hissesi sattı

Jeff Bezos
Jeff Bezos

Amazon CEO'su Jeff Bezos, Temmuz'un son 3 gününde şirketteki hisselerinden 1.8 milyar dolarlık bölümünü sattı.
Amazon'un tarihindeki en büyük hisse senedi satışı olarak görülüyor.
Bezos ve Amazon, hisse senedi satışlarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak Bezos'un diğer bir şirketi olan Blue Origin'e yatırımların devam ettiği düşünüldüğünde paranın buraya aktarılmış olabileceği söyleniyor.

Amazon CEO'su Jeff Bezos, internet tarihindeki en büyük hisse senedi satışlarından birini gerçekleştirdi. Bezos, Temmuz sonunda Amazon'daki hisselerinden tam olarak1.8 milyar dolarlıkhisse sattı.

Şirketin Borsa Komisyonu'na gösterdiği gibi Temmuz'un son 3 gününde hisse başına yaklaşık 1900 dolar değerinde 960.000'den fazla hisse senedi tahsis edildi. Bu da az önce bahsettiğimiz 1.8 milyar dolara tekabül ediyor.

Bu rakam aslında Jeff Bezos'un şirketteki toplam hissesinin %1.6'lık kısmını temsil ediyor.Forbes'a göre20 yıl önce şirkete başladığından bu yana Bezos'un şimdiye kadar attığı en önemli adımlardan biri.

Bezos ayrıca eski karısı MacKenzie'a 19.7 milyonluk hisse devretti ve aslında böylece Mackenzie de şirketin (Bloomberg'in de belirttiği gibi) en büyük ikinci kişisel hissedarı oldu.

Bezos'un şu anda neden hisselerini sattığı ise belli değil. Ama yine de büyük miktarlarda hisse senedi tahsil eden bir yönetici genellikle negatif bir işaret olarak kabul ediliyor.

Ancak Amazon CEO'sunun bir uzay araştırma şirketi, Washington Post gazetesi ve diğer birçok farklı aldan şirketi olduğunu bilmek gerekiyor. Yani yatırımlar arasında geçiş yapma özgürlüğüne sahip.

Jeff Bezos'un yatırımlarını Blue Origin isimli kendi uzay araştırma şirketine aktardığı söyleniyor. Ancak konuyla alakalı yapılan herhangi bir açıklama yok.
Jeff Bezos'un yatırımlarını Blue Origin isimli kendi uzay araştırma şirketine aktardığı söyleniyor. Ancak konuyla alakalı yapılan herhangi bir açıklama yok.

Yatırımlarını diğer şirketlerine aktarmış olabilir

Ama yine de iki farklı seçenekten bahsediliyor. Bunlardan biri özel uzay araştırma şirketi olan Blue Origin ile ilgili. Yani Bezos aslında Blue Origin'e fon sağlamak için bu parayı kullanıyor olabilir. Diğer bir yandan Bezos'un bir de kendi fonu var. Dolayısıyla yardım derneği için de paranın kullanılması söz konusu.

Jeff Bezos aslında çılgın projeleri olan biri. Dolayısıyla birçok farklı alanda yatırımlarını devam ettiriyor. Örnek projelerden ve son dönemlerde bahsi geçen haberlerden birkaçına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >