Kamerada taht oyunları: 'Megapiksel savaşı bitmiyor'

Sony Xperia XZ4, oldukça iddialı bir kamera performansıyla geliyor!

Sony cephesinden yansıyan bir sızıntıya göre şirket, Sony Xperia XZ4 ile 54 MP’lik bir arka kamerayı cihazına yerleştirmiş olacak. Sony’nin sensör kalitesinde de başarılı bir firma olması, ‘megapiksel savaşlarını’ 2019 yılı için de geçerli kılacak diyebiliriz…

Akıllı telefon pazarındaki amansız rekabette ‘geride kaldığını’ söyleyebileceğimiz Sony, eski görkemli günlerine dönmek konusunda umutlu. Sony’nin umudunu diri tutan unsurların başında şirketin özgün çalışma prensipleri geliyor denilebilir. Şirket, orijinal tercihlerle kendine ‘niş bir kitle’ oluşturmayı başaralı çok oldu.

Sony, akıllı telefon pazarında özgün ürünler ile 'var olmaya' gayret ediyor.
Sony, akıllı telefon pazarında özgün ürünler ile 'var olmaya' gayret ediyor.

52 MP'lik kamera çok iddialı!

Sony, güncel akıllı telefon modasını takip etmese de bu modanın temsilcisi olan HTC gibi firmaları geride bırakmayı başarıyor. Şirket, yeni tepe seviye cihazı Xperia XZ4 için de özgün bir yönerge hazırlamış durumda. 21:9 gibi ulaşılması güç bir en boy oranı dışında oldukça etkileyici bir özellik de yeni akıllı telefon için geçerli olabilir: 52MP’lik kamera!

Sony, kamera konusundaki çalışmalarını her geçen gün daha da artırıyor.
Sony, kamera konusundaki çalışmalarını her geçen gün daha da artırıyor.

'IMX 586'nın gelişmiş versiyonu'

Sony konusundaki başarılı sızıntılarıyla tanınan Sumahoinfo tarafından yayınlanan sızıntıya göre Sony, Xperia XZ4 modelinde üçlü kamera kurulumuyla gelecek. Bunun dışında, üçlü kameranın ana sensörü de 52MP seviyesinde çözünürlüğe sahip olacak. Tahminler, 52MP’lik bu sensörün, Honor V20’de gördüğümüz IMX 586’nın gelişmiş bir versiyonu olacağını söylüyor.

Kamera konusundaki devasa yarışın bir parçası olacağını net olarak gösteren Sony bizi şimdiden heyecanlandırmayı başardı. Sürecin takipçisi olacağız. :)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >