Karaoke sevenlere müjde: Şarkı sözlerini gösteren hoparlör

Karaoke sevenler için özel radyo.
Karaoke sevenler için özel radyo.

Japonya’da faaliyet gösteren COTODAMA şirketi, şarkı çaldığı anda şarkının sözlerini gösterme özelliği taşıyan hoparlör modelini satışa sundu. Amerika Birleşik Devletleri’nde büyük ilgiyle karşılanan cihazın karaoke sevenler için büyük bir şans olduğu dile getiriliyor.

Teknolojinin sınırsızlaşması çeşitli hobi ve eğlenceleri de daha farklı boyutlara sürükleyebiliyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde Japonya’da piyasaya çıkan ve büyük ilgi çeken “COTODAMA Lyric Hoparlör” şık bir şekilde planlanmış tasarımı ve işlevselliğiyle karaoke sevenleri etkilemeyi başardı. El yapımı olan hoparlörde ayda yalnızca 15 tane üretilebiliyor. Japonya’nın en büyük şarkı sözü veritabanı olan SyncPower Corporation ile bağlantılı çalışan cihaz, oldukça hızlı ve stabil çalışabiliyor.

Karaokeli hoparlör 'retro görünümü' ile de dikkat çekiyor.
Karaokeli hoparlör 'retro görünümü' ile de dikkat çekiyor.

Ürün, şarkıyı tanımasının hemen ardından tarzını analiz ediyor ve yazı tipleriyle animasyonları buna göre seçiyor. Örneğin, yavaş ve dingin bir şarkı çalındığında animasyon buna göre seçilirken hareketli ve coşkulu bir şarkıda bambaşka bir animasyona geçiş yapılabiliyor. Herhangi bir şarkı sözü bulunamazsa ya da enstrümantal bir şarkı çalınırsa, hoparlör müzikle senkronize olan animasyonlu soyut grafikleri göstererek sıkıcılıktan uzaklaşıyor.

Spotify ile entegre olmak da cihazı değerli bir hale getiriyor.
Spotify ile entegre olmak da cihazı değerli bir hale getiriyor.

Android kullanıcıları için Lyric Hoparlör uygulaması Spotify ile, iOS kullanıcıları için ise Apple Müzik ve YouTube ile destekli çalışabiliyor. COTODAMA'nın Lyric hoparlörleri şu anda yabancı bir alışveriş sitesinde 4,500 dolara satılmakta. Türkiye'de henüz bulunmayan ürünü satın almak istiyorsanız 15.000 TL'den daha fazla ücret ödemeniz gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >