Karar verildi: Domino's Pizza'nın uygulaması görme engellilere uygun hale getiriliyor

Domino's Pizza
Domino's Pizza

Yaklaşık iki sene önce Domino's Pizza'yı mahkemeye veren görme engelli bir vatandaş hedefine ulaştı. Mahkeme, web sitesi ve uygulamanın görme engellilere uygun hale getirilmesi gerektiği kararını aldı. Ayrıntılar haberimizde

Görme engelli bir kişinin Domino's Pizza mobil uygulamasından sipariş veremediği için suç duyurusunda bulunmasının üzerinden iki yılı aşkın bir süre geçti. Daha önce temyize gidilmesinden sonra Salı günü karar alındı.

Mahkeme, Domino's Pizza'nın uygulamasının görme engelliler için erişilebilir olması gerektiği belirtti. Yani sesliyönlendirmelerin çalışmıyor olması şirketin başına bela oluyor.

Mahkeme, Domino's Pizza'nın web sitesi ve mobil uygulamasının görme engelliler için uygun hale getirilmesi gerektiği yönünde karar aldı.
Mahkeme, Domino's Pizza'nın web sitesi ve mobil uygulamasının görme engelliler için uygun hale getirilmesi gerektiği yönünde karar aldı.

Emsal teşkil edebilir

İşin özü Domino's Pizza bu noktada Apple'ın erişilebilirlik yazılımıyla tamamen uyumlu hale getirmediği için suçlanıyor. Bu durum şimdi diğer şirketler için de emsal teşkil edebilir.

Mahkemede iPhone'ların görme engellilerin interneti kullanmalarını yardımcı olmak için yerleşik ekran koruma sistemine yer verdiği vurgulandı.

Guillermo Robles isimli görme engelli vatandaş, şirketin hem uygulamasının hem de web sitesinin kullanılmasının mümkün olmadığını belirtiyor. Hatta sırf bu sebeple indirim kuponlarından yararlanamadığını da söylüyor.

Bir sözcü, BBC'yer verdiği demeçte, 'Tüm kuruluşların web site ve uygulamalarının görme engelli kişiler için kullanılmasını sağlama konusunda Eşitlik Yasası kapsamında bir sorumluluğu var'. Konuyla alakalı olarak Domino's sözcülerinden herhangi bir açıklama yok.