Kaya gibi sağlamlar: 2017 yılının en güvenli otomobilleri belli oldu

euro ncap testleri
euro ncap testleri

Her sene olduğu gibi Euro NCAP bu yıl da yeni otomobilleri çarpışma testlerine sokuyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen zorlu testlerle birlikte 2017'nin en güvenli otomobilleri netleşti.

Otomobilleri sıkı bir denetimden geçiren ve zorlu şartlarda çarpışma testine sokan Euro NCAP, birkaç ay önce "2016'nın en güvenilir otomobilleri" listesini yayınlamıştı. Hatta şirket yeni nesil otomobiller için testlerin güncelleneceğini ve yakın zamanda sürücüsüz otomobillerin de bu testlere dahil olacağını açıklamıştı.
2016 yılının en güvenli otomobilleri
Volvo S90 kaya gibi sağlam: Tüm çarpışma testlerinden tam puan aldı
Bu derecelendirme elbette 2017 yılı için de yapılmaya başlandı. Şu ana kadar toplamda 9 farklı araç bu teste tabi tutuldu ve yalnızca 5 otomobilin en iyi güvenlik donanımlarına sahip olduğu ortaya çıktı. Yani bu 5 otomobil tüm testlerden başarılı bir şekilde ayrılarak almayı başardı.
İsveçli otomobil üreticisi Volvo'nun hayli sağlam otomobiller geliştirdiği uzun yıllardır biliniyor. Hatta bu kapsamda her yıl Euro NCAP ödüllerinin büyük bir kısmını da Volvo alıyor; 2017'de de bu durum değişmeyecek gibi görünüyor. Keza listenin ilk iki otomobili yine Volvo.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >