Kaybolan telefondaki WhatsApp hesabı nasıl kapatılır?

WhatsApp
WhatsApp

Kaybolan ya da çalınan telefonlarda WhatsApp hesabını basit yöntemlerle kapatıp verilerin farklı kişilerin eline geçmesi engellenebiliyor. Konuya ilişkin detaylar ve uygulanması gereken adımlar haberimizde:

WhatsApp; mesaj, fotoğraf, video, telefon numaraları başta olmak üzere birçok farklı kişiselbilgi barındırıyor. Durum böyle olunca güvenliğe ekstra önem vermek gerekiyor. Yani telefonun parmak izi okuyucusu; yüz tanıma sistemi ve WhatsApp şifreleme uygulamaları güvenliği artırmak için en önemli unsurlardan birkaçı. Ancak yeterli değil. En kötü senaryoyu düşünüp telefonu kaybolan ya da çalınan kişileri göz önünde bulundurmak gerekiyor. Tahmin edilebileceği gibi kayıp ya da çalınan telefonlardaki WhatsApphesaplarında çeşitli işlemler yapmak şart.

WhatsApp'ı devre dışı bırakmak için öncelikle SIM kartı kilitlemek gerekiyor. Bunun için operatörünüze başvurabilirsiniz.
WhatsApp'ı devre dışı bırakmak için öncelikle SIM kartı kilitlemek gerekiyor. Bunun için operatörünüze başvurabilirsiniz.

Kaybolan ya da çalınan telefonlardaki WhatsApp hesabı nasıl kapatılır?

Telefonunuzun kaybolması ya da çalınması durumunda WhatsApp'ta uygulamanız gereken iki temel unsur var. Detaylar şu şekilde:

Öncelikle uygulanması gereken adım doğrudan SIM kartı kilitlemek. Bunun için operatörü arayıp SIM kartının kilitlenmesini söylemeniz yeterli. Bu işlem gerçekleştirildiğine SMS ya da çağrıalınması mümkün olmadığı için hesap onaylanmıyor.

Öte yandan aynı numaralı yeni bir SIM kartı kullanarak WhatsApp'ı yeni telefonda aktif hale getirebilmek mümkün. Yani aslında operatörden doğrudan aynı numarayla yeni bir SIM kart talep edildiğinde WhatsApp kaldığı yerden kullanılmaya devam edilebiliyor. Böylece aslında WhatsApp tek kaynaktan aktif olduğu için kaybolan ya da çalınan cihazdaki WhatsApp otomatik olarak devre dışı kalıyor. Tabii bu işlemi SIM kartı kilitleyip yeni bir SIM aldıktan sonra uygulamak gerekiyor. Aksi takdirde Wi-Fi ağı üzerinden WhatsApp'ın kullanılması söz konusu oluyor.

WhatsApp'ı kapatmak için göndereceğiniz e-postada detayların bu şekilde yazılı olması gerekiyor.
WhatsApp'ı kapatmak için göndereceğiniz e-postada detayların bu şekilde yazılı olması gerekiyor.

Eğer bu yöntemi kullanmak istemiyorsanız ikinci seçenek ise WhatsApp'a e-posta göndermek. Gönderim yapılacak adres şu: support@whatsapp.com.

E-postada "Çalınan/Kaybolan Telefon: Lütfen hesabımı devre dışı bırakın" cümlesini ve telefon numarasını uluslararası alan koduyla birlikte geçirmek gerekiyor.

Aslında kullanıcıların aklına bu işlemleri yaparken birçok farklı soru da geliyor. Onları da kısa kısa cevaplayalım.

Telefonum çalınırsa WhatsApp hesabım tamamen silinir mi?

Telefon kaybolur ya da çalınırsa WhatsApp hesabı tamamen silinmez. Az önce de bahsettiğimiz yöntemlerle yabancı kişilerin bilgilerinizi görüntülemesine engel olabilir; verilerinizi geri yükleme (iCloud ya da Google Drive yedeğiniz varsa) yöntemiyle kurtarabilirsiniz.

Telefonum çalındı, WhatsApp'tan mesaj gelir mi?

Telefonun kaybolduğu ya da çalındığı varsayıldığında arkadaşlarınızın gönderdiği mesajlar aslında 30 gün süreyle beklemede kalacak şekilde tarafınıza iletilmek üzere bekletilir. Ayrıca hesap silinmeden önce yeniden etkinleştirilirse yeni telefonda bekleyen mesajlar alınır ve grup sohbetlerine dahil olursunuz.

WhatsApp hesabım ne kadar zamanda tamamen kapanır?

WhatsApp hesabı, 30 gün boyunca etkinleştirilmezse tamamen siliniyor. Dolayısıyla bu süre zarfında gerekli işlemin yapılması şart.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >