Kazanmaya doymuyor: Jeff Bezos'un serveti 100 milyar doları aştı

Jeff Bezos.
Jeff Bezos.

Black Friday'in olumlu ya da olumsuz etkileri konuşulurken yılın indirimi, büyük şirketlere ciddi manada fayda sağlamaya devam ediyor. Black Friday'de milyonlarca farklı ürün satma başarısı gösteren Amazon, CEO Jeff Bezos'un cebini doldurmaya devam ediyor. Teknoloji liderinin serveti 100 milyar doları aştı.

Bloomberg, uzunca bir zamandır gündemi meşgul eden "en zengin insan kim?" sorusuna ve bu yarışa büyük ilgi gösteriyor. Bu yılın temmuz ayında dünyanın en zengin insanı unvanına sahip olan Bill Gates'i geçerek "Dünyanın En Zengin İnsanı" titrine sahip olan Jeff Bezos, bugün ilk kez yepyeni bir rekorla karşımıza çıktı. Black Friday gerçekliği ile birlikte Bezos'un sahibi olduğu Amazon'da milyonlarca farklı ürün satışı gerçekleşti. Bu ürünlerin sağladığı kazançla birlikte hisse senedi fiyatları artma eğilimi gösteren Amazon, doğrudan Bezos'un servetini katladı. Bezos, resmi olarak 100 milyar dolar baremini aştı.

Parasını nasıl harcıyor?

Amazon'un bu yıl içinde yükselen grafiği sayesinde servetini sürekli bir şekilde artıran Bezos, bu servetini Blue Origin gibi uzay şirketlerine yatırım yapmak üzerinden harcıyor. Blue Origin, SpaceX gibi uzaya roketler gönderen özel bir şirket konumunda ve bu şirkete yapılan yatırımların sağladığı geri dönüşlerin ciddi avantajlar oluşturacağı öngörülüyor. SpaceX ile kıyaslandığında daha kısa mesafelere uydu gönderen Blue Origin, hemen hemen tüm çalışmalarını uzaya turist göndermek üzerine kurguluyor. Bu nedenle tıpkı SpaceX gibi, birden fazla kez kullanılabilecek roketleri test etme yolunda ilerleniyor.

Resmi düzeyde "Dünyanın En Zengin İnsanı" olarak nitelendirilen Jeff Bezos, bu rütbeye Bill Gates'in servetinin büyük kısmını hayır kurumlarına bağışlamasıyla ulaştı denilebilir. Gates, servetinin yaklaşık 30 milyar dolarını kendi açtıkları hayır kurumuna bağışlamış, bu hamlesiyle çok konuşulmuştu. Bu yüklü bağışa rağmen uzunca bir süre dünyanın en zengin insanı konumunda olan Gates, unvanını Bezos'a kaptırmış durumda...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >