Köyler için 4.5G yatırımı: 500 milyon TL’lik dev proje!

4.5G
4.5G

11 Mart 2018 tarihinde yürürlüğe giren düzenlemeyle başlatılan çalışma, nüfusu 500’ün altında olan 2200 kırsal yerleşim noktasına 4.5G altyapısı kurulmasını sağlayacak…

Maliyetinin tamamı Evrensel Hizmet Fonu tarafından karşılanacak telefon ve internet erişimi artırma projesi büyük ilgi uyandırıyor. Bu proje kapsamında nüfusu 500’ün altında olan askeri karakollar dahil telefon, internet erişimi olmayan yaklaşık 2 bin 200 kırsal yerleşim bölgesine telefon ve internet erişimi sağlanacak.

Yatırımlar sırasında oluşacak problemler önlenecek!

Türkiye’nin de tüm dünya ileeşzamanlı olarak 5G teknolojisini aktif olarak kullanması hedefiyle elektronik haberleşme altyapı ve tüm sistemlerine yapılacak yatırımların önünü açmak amacıyla hazırlanan düzenleme 11 Mart 2018 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu düzenleme, yatırımlar sırasında oluşacak problemleri olabilecek en düşük seviyeye indiriyor. Yeni düzenleme sayesinde, temelde teknik altyapının var olmaması nedeniyle iletişim konusundaki dezavantajları bulunan vatandaşların sorunlarının giderilmesini, sosyal yaşam ve ekonomik faaliyete katılımlarını engelleyen teknik eksikliklerin tamamlanmasını hedefliyor.

Yeni düzenlemeyle karşılaşılacak yeni değişiklikler:

  • - Noterlerde düzenlenen sözleşmelerin Tapu Müdürlüğü'ne gönderilmesi durumunda gerekli tescil işlemlerinin önü açılmış olacak.
  • - Altyapı kazı izinleri için ilgili belediyeden izin belgesi alınacak.
  • - İzinsiz altyapı kazısı yapanlara veya altyapı kazı alanını usulüne uygun kapatmayanlara para cezası verilecek.
  • - Borçlu ve kefiller ile alacaklı arasındaki kredi veya borç sözleşmelerinin, ilgilileri tapu müdürlüklerinde bizzat talepte bulunmadan tapuya tescili sağlanacak.
  • - Anonim ve limited şirketler ile kooperatiflerin kuruluş aşamasında yaptırmak zorunda oldukları defter tasdikleri, ticaret sicili müdürlüklerince yaptırılacak.
  • - Kooperatiflerin kuruluş, pay devri, sermaye artırımı, birleşme, devir, bölünme ve nevi değişiklikleri nedeniyle yapılacak işlemleri de harçlardan muaf tutulacak.
  • - Altyapı kazıizni harcı, alan tahrip tutarı üzerinden binde 2 alınacak.
  • - Geçici depolama maliyetleri azaltılacak.
  • - ‘e-Belediye’ bilgi sistemi kurulacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >