Kredi kartları internet kullanımına nasıl açılır?

Kredi kartı
Kredi kartı

Kredi kartları 17 Ağustos itibariyle internet alışverilerine kapatılıyor... Bu tarihe kadar kredi kartı kullanarak internetten alışveriş yapanların mutlaka işlem gerçekleştirmesi ve kredi kartlarını internet kullanımına açtırması şart. Peki ama kredi kartları internet kullanımına nasıl açılır?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Mart ayında kredi kartlarına ilişkin düzenleme yayınlamış; 17 Ağustos itibariyle kredi kartlarının otomatik olarak internet alışverişlerine kapatılacağını bildirmişti. Yani artık bu tarihten itibaren kredi kartları varsayılan olarak internet alışverişlerine kapalı bir şekilde gelecek. Ardından internet üzerinden kredi kartıyla alışveriş yapacak olan kişilerin mutlaka yazılı ve sesli dilekçeyle kartlarını tekrardan internet kullanımına açtırması gerekecek.

Bankalar, 17 Ağustos'a ve sonrasına ilişkin olarak kredi kartı olan müşterileri konuyla alakalı olarak aylardır bilgilendirerek yapılması gerekenleri listeliyor. Aslında bu noktada çözüm basit. Her banka, müşterilerine kısa mesajla bilgilendirme yapıyor ve mesajın olumlu yanıtlanması durumundakredi kartları 17 Ağustos'a kadar olan süreçte internet kullanımı için tekrardan aktif edilebiliyor.

Örneğin, İş Bankası'nın konuyla alakalı müşterilerine gönderdirdiği bilgilendirme mesajı şu şekilde:

  • BDDK talimatı gereği, kartlarınızla internet alışverişi yapmaya devam edebilmek için onayınız gerekmektedir. Onay verilmemesi durumunda kartlarınız 17 Ağustos 2017 tarihinde internet alışverişlerine kapatılacaktır. Tüm kartlarınızın açık kalmasına onay vermek için "ONAY" boşluk herhangi bir kartınızın son 6 hanesini yazarak 4402'ye SMS iletebilir, kart bazında yetki vermek için 08507240724'ü arayabilirsiniz.

GÜNCELLEME:Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, banka ya da kredi kartlarının e-ticarete kapatılma süresinin 31 Aralık 2017'ye kadar uzatıldığını duyurdu. Yani bu tarihe kadar hiçbir işlem yapmadan banka ya da kredi kartlarının internetteki kullanımı aynı şekilde devam edecek.

Kredi kartları internet kullanımına nasıl açılır?

                                    Yapı Kredi, Ziraat, Akbank, Halkbank, Garanti, İş Bankası ve Denizbank gibi bankalarda kredi kartlarını internet kullanımına tekrardan açtırmak için küçük bir kısa mesaj yeterli oluyor. Az önce de belirttiğimiz üzere gelen bilgilendirme mesajına "ONAY" yazıp kartın son 6 hanesinin girilmesi durumunda işlem gerçekleştirilebiliyor. Benzer sistem elbette diğer bankalar için de geçerli...
Kredi kartları internet kullanımına nasıl açılır? Yapı Kredi, Ziraat, Akbank, Halkbank, Garanti, İş Bankası ve Denizbank gibi bankalarda kredi kartlarını internet kullanımına tekrardan açtırmak için küçük bir kısa mesaj yeterli oluyor. Az önce de belirttiğimiz üzere gelen bilgilendirme mesajına "ONAY" yazıp kartın son 6 hanesinin girilmesi durumunda işlem gerçekleştirilebiliyor. Benzer sistem elbette diğer bankalar için de geçerli...
Kredi kartlarını internet kullanımına açtırmanın yöntemleri

                                    Elbette tek seçenek SMS değil; zira gelen hatırlatıcı kısa mesaj gözden kaçmış ya da silinmiş olabilir. Bu noktada internet üzerinden kredi kartı kullanarak alışveriş yapan müşterilerin diğer bir seçeneği ise ATM cihazları üzerinden onay vermek. Kredi kartı ATM cihazına takıldığında küçük bir onaylama kutucuğuyla birlikte işlemi gerçekleştirmek mümkün. Yine mobil uygulamalar ve çağrı merkezleri aracılığıyla da kredi kartları internet kullanımına açtırılabiliyor.
Kredi kartlarını internet kullanımına açtırmanın yöntemleri Elbette tek seçenek SMS değil; zira gelen hatırlatıcı kısa mesaj gözden kaçmış ya da silinmiş olabilir. Bu noktada internet üzerinden kredi kartı kullanarak alışveriş yapan müşterilerin diğer bir seçeneği ise ATM cihazları üzerinden onay vermek. Kredi kartı ATM cihazına takıldığında küçük bir onaylama kutucuğuyla birlikte işlemi gerçekleştirmek mümkün. Yine mobil uygulamalar ve çağrı merkezleri aracılığıyla da kredi kartları internet kullanımına açtırılabiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >