LG'nin ilk 5G destekli telefonunun ismi belli oldu: V50 ThinQ 5G

LG V50 ThinQ 5G
LG V50 ThinQ 5G

Güney Koreli üreticinin gelecek ay Mobile World Congress'te sergileyeceği ilk 5G akıllı telefonu için isimlendirme belli oldu. V50 ThinQ 5G olarak adlandırılması beklenen modelin Mart'ta satışa çıkması bekleniyor.

Bu yıl akıllı telefonlar için en önemli iki trend var. Bunlardan biri katlanabilir yapı, diğeri ise 5G teknolojisi. Dolayısıyla başta Google, Samsung, Huawei, Xiaomi ve OPPO gibi şirketler bu trendlere yönelik ürünler tasarlıyor.

Android tarafında ön planda olan şirketler bunlar olsa da aslında trendleri takip eden üreticilerin sayısı hayli fazla. LG de bu noktada son birkaç haftadır özellikle ilk 5G destekli telefonuyla fazlasıyla konuşuluyor.

LG'nin yeni tepe seviye akıllı telefonunda özel bir soğutma sistemi de yer alıyor.
LG'nin yeni tepe seviye akıllı telefonunda özel bir soğutma sistemi de yer alıyor.

Mart'ta satışa çıkması bekleniyor

LG V50 ThinQ 5G'den neler bekleniyor?

Yeni telefonda Qualcomm Snapdragon 855 yonga setinin yer alması bekleniyor. Durum böyle olunca akıllı telefonlarda artan işlem gücü beraberinde ısınma sorunlarını da getiriyor. Isının dağılması plastik ya da metal gövdeli akıllı telefonlarda farklı oranda oluyor. LG ise yeni telefonda farklı bir soğutma tekniğiyle gündeme geliyor. Geçen haftaki haberde de belirttiğimiz gibi bu sistem aslında bir önceki V40 ThinQ'dekine oranla 2.7 kat daha büyük ısı boruları barındırıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >