LG'nin yeni nesil ev eşyaları yapay zekâ teknolojilerine odaklanıyor

LG Innofest
LG Innofest

Güney Koreli LG, bu yıl yedincisi düzenlenen InnoFest'te yepyeni ürün ve teknolojilerini sergiliyor. Şirket bu yıl daha çok akıllı ev ürünlerinin yapay zekâyla buluşmasını temel alıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Şubat sonunda Barselona'da V50 ThinQ 5G telefonunu duyuran LG, şimdi de InnoFest 2019'da yeni nesil akıllı ev eşyalarına odaklanıyor. Son birkaç yıldır artan 'yapay zekâ' yatırımları, Güney Koreli şirketin bu alandaki varlığını daha kuvvetli hale getiriyor. Peki ama akıllı ev eşyaları ve yapay zekânın birlikte kullanılması ne anlama geliyor? LG de işte bu sorunun tam olarak yanıtını veren ürünler geliştiriyor.

gzt

Yeni nesil ev ürünleri yapay zekâyla buluşuyor

Organizasyonda en çok öne çıkan ürünlerden biri LG InstaView. Akıllı buzdolabı kısaca dokunmatik ekran üzerinden seçilen meyve ve sebzelere göre bir tarif listesi oluşturabiliyor. Bunu da doğrudan mobil uygulama aracılığıyla size gösterebiliyor.

Bir diğer ürün ise PuriCare. Bu ise genel olarak bulunduğu ortamda hava temizliğini sağlıyor. Tabii uygulama desteği sayesinde telefonla bağlantı kurup bildirimleri anlık olarak iletiyor.

Hayatı kolaylaştıran yeni nesil çamaşır makinesi ise akıllı telefonlardaki takviminize erişerek programınıza göre kıyafetlerinizin yıkanma ve kuruma sürecini yönetebiliyor.
Hayatı kolaylaştıran yeni nesil çamaşır makinesi ise akıllı telefonlardaki takviminize erişerek programınıza göre kıyafetlerinizin yıkanma ve kuruma sürecini yönetebiliyor.

Tüm bunların yanı sıra LG'de en çok dikkat çeken ürünlerden biri ise TwinWash. Akıllı çamaşır makinesi, telefonla eşleştiğinde kullanıcının etkinlik takvimine göre hangi kıyafetlerin ne zaman yıkanması gerektiğini planlıyor. Gerçekten etkileyici.

LG Electronics'in her yıl düzenlediği İnovasyon Festivali InnoFest aslında yeni nesil ürünlerin sergilenmesi için büyük önem taşıyor. Az önce bahsettiğimiz ürünler aslında birbirleriyle de uyumlu çalışıyor. Yani çamaşır makinesi, fırın, hava temizleyicisi ya da diğer akıllı ev ürünleriyle haberleşebiliyor. Yani aslında önümüzdeki yıllarda bizi çok daha 'teknolojik evler' bekliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >