LG'nin yeni tepe seviyesi telefonuyla ilgili ilk detaylar ortaya çıktı

LG G6
LG G6

Güney Koreli LG'nin yeni üst seviye akıllı telefonuna ilişkin ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yeni cihazda, Qualcomm'un 10 nm üretim mimarisiyle geliştirdiği Snapdragon 845 yonga setinin sunulması bekleniyor.

Yeni mobil teknolojileri duyurmak için Şubat sonunda düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi'ni bekleyen şirketler; giriş, orta ve tepe seviyesi akıllı telefonlarını bu organizasyon sırasında tanıtmaya hazırlanıyor. Güney Koreli LG'nin de yine fuar kapsamında önemli adımlar atacağı tahmin ediliyor. Zira geçtiğimiz günlerde şirketin G serisini tamamen rafa kaldıracağına yönelik ilk bilgiler ortaya çıkmış, yeni modelin G7 yerine farklı bir isimlendirmeyle satışa sunulabileceği konuşulmuştu.

LG G7'de çift arka kamera sunulması bekleniyor.
LG G7'de çift arka kamera sunulması bekleniyor.

Snapdragon 845 yongasıyla gelebilir

Son olarak yeni üst seviye telefonun bazı teknik ayrıntıları da belli olmaya başladı. 10nm üretim mimarisiyle geliştirilen FinFET tabanlı Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin kullanılacağı cihazda Kryo 385 çekirdeklerinin ve Adreno 630 grafik işlem biriminin sunulması bekleniyor. Böylece hem işlemci hem de grafik işlem birimi tarafında eskiye oranla çok önemli bir performans farkının oluşacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Snapdragon 845 yongası sayesinde Quick Charge 4+ gibi hızlı şarj teknolojileri de kullanılabiliyor.

Artık tepe seviyesi hemen her modelde olduğu gibi yeni telefonda da çift arka kamera sisteminin yer alması bekleniyor. Elbette buna ek olarak biyometrik tarayıcı tarafında yüz tanıma teknolojisinin sunulması söz konusu. LG'nin yeni üst seviye akıllı telefonuyla ilgili ilk bilgiler bu şekilde. Ancak önümüzdeki haftalarda çok daha kapsamlı bilgilerin açığa çıkması söz konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >