Logitech kendi kendini şarj eden oyuncu faresiyle geliyor

Logitech.
Logitech.

Kablosuz farelerin kullanıcılarına sağladığı onlarca faydanın yanında en büyük zorluğu şüphesiz ki pil problemi. Pil problemi ve zamansız donma durumları, bilgisayar kullanıcılarının kablosuz farelerden soğumalarına bile neden olabiliyor. Logitech bu sorunu aşmak için geliştirdiği “Lightspeed” ile kullanıcılara yeni bir deneyim vadediyor.

Bilgisayar kullanıcılarının hatta oyun tutkunu bireylerin bile yavaş yavaş kablolu mouse’a geçiş yaptığı günümüzde kablolu mouse’ları bu kadar makbul kılan yegane şey; kablosuz mouse’ların şarj problemi denilebilir. Daha kompakt,daha kullanışlı ve daha zahmetsiz olmasına karşın sürekli olarak gerçekleşen pil bitmeleri ve zamansız donmalarıyla kablosuz mouse’lar büyük sıkıntılar yaratabiliyor. Oyunun ya da çalışmanın en heyecanlı yerinde donan kablosuz mouse’lar Logitech’in yeni geliştirdiği teknolojiyle tarih olacak gibi duruyor…

Logitech, geliştirdiği “PowerPlay” sistemiyle özel bir mousepad yardımıyla kendi kendini şarj edebilen bir mouse üretti. PowerPlay ile birlikte Logitech, PC oyuncularını tam olarak tatmin edecek ilk kablosuz mouse’u ortaya çıkarmış olabilir. Sistemi en etkileyici kılacak özellikse herhangi bir kabloya ihtiyaç duyulmadan elektriği direkt olarak mouse’a gönderen elektromanyetik rezonans şarj etme teknolojisi. En dikkat çekici ve en gözle görülür faydası da şu: Hiçbir zaman Mouse’u pille ya da usb girişi vasıtasıyla şarj etme derdi olmayacak.

PowerPlay şu an itibariyle Logitech’in G703 ve G903 oyun farelerinde kullanılıyor. Her iki model de firmanın yeni ‘Lightspeed (ışık hızı)’ teknolojisine sahip. Bu durumun anlamı, 1 milisaniye gibi son derece düşük bir gecikme süresi ürettiği için, donma gibi sorunlarla karşılaşılmaması. Bu özelliklerle tıpkı kablolu bir Mouse gibi hareket edebilirken birçok farklı avantajıyla onlardan daha iyi olabiliyorlar.

Logitech’in yeni mucize mouse’unun kurulumu da oldukça kolay: Şarj cihazını USB bağlantısı ile bilgisayara bağlıyorsunuz ve sonra Logitech’in Powercore modülünü mouse’un altına takıyorsunuz. Normalde Lightspeed Mouse için ayrı bir USB cihazına ihtiyacınız olurdu ama PowerPlay tüm bu aparatları şarj edici alıcının bünyesinde toplamış. Kullanıcıya yalnızca mouse’u mousepad’in üzerine koymak görevi kalırken bu gerçekleştirildikten sonra; bilgisayar deneyiminiz daha kolay ve daha faydalı şekilde devam edebiliyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >