Lotus, Ferrari ile rekabet edecek otomobiller geliştirmek istiyor

Lotus
Lotus

Geely tarafından satın alınan İngiliz spor otomobil markası Lotus, yeniden Porsche, Ferrari ile rekabet etmek istiyor. Volvo XC40 ile aynı platformu kullanacak bir SUV otomobil için hazırlıklarını sürdüren firma lüks kategoriden yükselişini başlatacak.

Bu sene Proton'un yüzde 49,9'unu, sahip olduğu Lotus markasının ise çoğunluk hissesini bünyesine katan Geely, İngiliz spor otomobil üreticisi Lotus için büyük planını açıkladı. 80'lere kadar İngiltere'nin Alman Porsche ve İtalyan Ferrari'ye kafa tutan spor araba değeri olarak sektöre yön veren Lotus, yeni sahibinin engin yatırım imkanları sayesinde tekrar eski günlerine dönmek için çalışmaya başlıyor.

Ar-ge çalışmaları süren Lotus SUV otomobilin internete sızan yukarıdaki şematiğe benzeyeceği iddia ediliyor.
Ar-ge çalışmaları süren Lotus SUV otomobilin internete sızan yukarıdaki şematiğe benzeyeceği iddia ediliyor.

Lotus SUV geliyor

Volvo'nun XC40 ve Geely'nin Lynk & Co 01 otomobillerinde kullandığı platform üzerine inşa edilecek olan Lotus SUV projesi, lüks otomobil segmentine yeni bir seçenek eklemiş olacak. Volvo-Geely ortaklığında geliştirilen esnek platform muhtemelen Lotus'un diğer yeni nesil spor otomobillerinde de kullanılacak.

Eylülde Geely bünyesinde çalışmalara başlayan Lotus, spor otomobillerini İngiltere'de üretmeye devam edecek. Ancak SUV modeli için Çin'de üretim ihtimali yüksek görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >