Makyajlı Volkswagen Passat çok yakında Avrupa'da satışa çıkacak

Passat
Passat

Volkswagen'in şimdiye kadar gizli tutmayı başardığı 2018 model Passat otomobili çok yakında Avrupa'da satışa çıkacak. Hibrit ve station wagon versiyonları bulunacak aracın makyajlı kasası hakkında detaylar hâlâ belirsizliğini koruyor.

En son 2015'te sekizinci nesil versiyonu piyasaya sürülen Volkswagen Passat, bu yıl makyajlı kasasıyla karşımıza çıkacak. VW'nin yayımladığı basın açıklaması, sedan otomobilin çok yakında Türkiye ve Avrupa'da satışa sunulacağını doğruladı.

Henüz makyajlı kasasına dair hiçbir bilgi bulunmayan 2018 model Passat, Alman otomotiv devinin yeni araçlarında kullandığı MQB platformuyla üretilmeye devam edecek. D segmentin en çok satan otomobili, güvenlik teknolojileri, iç mekan tasarımı ve bilgi/eğlence sisteminde kayda değer değişikliklerle birlikte piyasaya sürülecek.

Kompakt SUV T-Cross da bu yıl geliyor

Polo'nun crossover versiyonu olarak da nitelendirilen T-Cross, Volkswagen'in en küçük SUV otomobili ünvanıyla bu sene Avrupa'da satışa çıkacak. Seat Artona, Skoda Karoq ile aynı platformu kullanan aracın SUV modellere artan ilgiyi giriş seviyede değerlendirmek adına geliştirildiği aşikar.

Bu sene 22 yeni otomobil satışa çıkaracağını açıklayan Volkswagen, bunlardan 9'unu sadece Çin'de tüketiciyle buluşturacak. Bu dokuz otomobil arasında yeni Jetta'nın tam elektrikli versiyonu olan model de bulunuyor. Bora adı altında Çin'de üretilip satışa çıkacak araca daha önce sadece Avrupa'da üretilen yine tam elektrikli yerli üretim e-Golf eşlik edecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >