Mark Zuckerberg'ten uyarı: Yakında üst mertebeden bazı kişiler Facebook'tan atılabilir

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Cambridge Analytica skandalında Facebook COO'sunu sorumlu tutan Mark Zuckerberg, CNN röportajda üst mertebeden bazı kişilerin yakında Facebook'tan atılabileceğinin sinyallerini verdi.

Bu sene Facebook için epey sancılı geçti. Aylar önce yaşanan Cambridge Analytica skandalının yaraları henüz sarılabilmiş değil. Ayrıca soruşturma kapsamında Mark Zuckerberg'e yöneltilen sorular ve cevapları da ayrı birer tartışma konusu.

gzt

Sandberg hakkında kötü konuşmuştu

Zuckerberg, geçen gün Wall Street Journal'da yer alan bir haberde de bahsedildiği gibi verilerin sızdırılması konusunda Facebook COO'su (şirket içindeki günlük çalışmaları takip eden kişi)

Sheryl Sandberg'i suçluyor. Hatta Zuckerberg işin dozunu biraz daha artırarak iki yıl önceki ABD seçimlerinde de benzer bir durum meydana geldiğini ifade etti. Yani Trump'un Başkanlık sürecinde Facebook için bahsedilen 'taraf tutuyor' söylemlerinin Sandberg ve ekibi yüzünden ortaya çıktığını savundu.

Mark Zuckerberg, yakında Facebook'un üst düzey çalışanları arasında şirketten ayrılacak kişiler olacağının sinyallerini verdi.
Mark Zuckerberg, yakında Facebook'un üst düzey çalışanları arasında şirketten ayrılacak kişiler olacağının sinyallerini verdi.

Mark Zuckerberg, problemler çözülemez hale geldiğinde her zaman yaptığı gibi CNN'de merak edilen soruları yanıtlamak için kamera karşısına geçiyor. Aslında yine benzer bir durum söz konusu. Zuckerberg'e bu kez de Sandberg'in skandal sonrasında yaptığı çalışmalar hakkında New York Times'ta yayınlanan haberler soruldu.

Zuckerberg, şirketin iç işlerinde yaşanan sorunlar sebebiyle tepe seviyedeki kişilerin değişebileceğini ima etti. Ancak konunun Sherly Sandberg'den bağımsız olduğu şu cümlelerden anlaşılabiliyor:

  • Sherly, bu şirketin gerçekten önemli bir parçası ve sahip olduğumuz en büyük sorunların çoğunda fazlasıyla çaba sarf ediyor. O, 10 yıl boyunca benim için önemli bir ortak oldu. Birlikte yaptığımız işlerle gerçekten gurur duyuyorum. Umarım gelecek on yıl birlikte çalışacağız.

Facebook, tüm skandalların üstesinden gelebilmek ve güvenliği artırabilmek için yeni şirketler satın almak da istiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >