Marketlerde kasa sırası derdine son: Amazon'dan harika alışveriş teknolojisi

Bildiğimiz alışveriş sistemi yakında tarihe karışıyor. Kasa sırası, para ödeme, para üstü alma, kredi kartı vs. Bunların dönemi bitiyor...

Online alışveriş devi Amazon, sıradan bir e-ticaret platformu olmak yerine getirdiği yenilik ve yaptığı girişimlerle her zaman daha büyük oynayacağını belli etmiş oldu. Bir süredir açtığı kitap mağazalarıyla fiziksel alışveriş pazarında da yer alan Amazon yine mükemmel bir uygulamayla karşımıza çıktı.

Marketlerde ve alışveriş merkezlerinde yaşanan kalabalık sıraları ve ödeme çilesini kökünden çözecek Amazon Go isimli mağaza konsepti alışveriş sistemine yeni bir soluk getirecek. Bu sistem sayesinde istediğiniz ürünü alıp mağazadan elinizi kolunuzu sallaya sallaya çıkacaksınız. Zaten markette kasa da bulunmuyor.

Peki sistem nasıl işliyor?
Akıllı telefonunuz ile uyumlu olan sistemde mağazaya girerken telefonunuzu girişte bulunan özel sistemli turnikelere okutmanız gerekiyor. Bu sayede Amazon hesabınıza bağlanan sistem, raflarda bulunan sensör ve derin algoritma sayesinde aldığınız ürünleri direkt olarak hesabınıza ekliyor. Hatta sensörler o kadar gelişmiş ki aldığınız üründen vazgeçip geri koyduğunuzda ürün, otomatik olarak hesabınızdan çıkıyor. Bu aşamadan sonra müşteri, eğer alışverişini tamamladıysa mağazaya girdiği gibi kolayca çıkıyor. Sıraya girmekle, ödeme işlemiyle, kasa çilesiyle uğraşmıyor. Akıllı sistem sayesinde aldığınız ürünler Amazon hesabınıza kayıtlı kredi kartından otomatik olarak çekiliyor.

Şu an için sadece Amazon çalışanlarının olduğu bir markette denenmeye başlayan sistemin önümüzdeki sene bazı pilot bölgelerde denenmesi ve yaygınlaşması bekleniyor. Sistemin nasıl işlediğini videoda daha ayrıntılı izleyebilirsiniz;








Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >