McDonald's ve Ford, kahve çekirdeklerini otomobil parçalarında kullanmak için ortaklık kuruyor

Ford ve McDonald's.
Ford ve McDonald's.

McDonald's ve Ford, kahve çekirdeklerinin kurutulduktan sonra ortaya çıkan derisini araba parçalarına dönüştürmek için işbirliği yapıyor.

Kahve çekirdekleri, araç parçalarında günümüzde kullanılan materyallere oranla %20 oranında daha hafif bir çözüm sunuyor.

Bu sayede şirketlerin kapalı döngü ekonomisine nasıl katılım sağlayabileceği ortaya çıkıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Her yıl milyonlarca pound kahve çekirdeği - çekirdeğin kurutulmuş derisi - kavurma işlemi sırasında doğal olarak çıkıyor. McDonald's ve Ford ise birlikte çalışarak bu süreci kazanca dönüştürmeye odaklanıyor.

İki şirket, bazı otomobil parçalarını güçlendirmek için kahve çekirdeğinin dayanıklı bir malzemeye dönüştürülebileceğini keşfetti.

Kahve çekirdeğini yükseksıcaklıklarda ısıtmak, plastik ve diğer katkı maddeleriyle karıştırmak sağlamlığı önemli oranda artırıyor. Doğal olarak bu aşamadan sonra da ortaya çıkan malzeme çeşitli şekil ve amaçlar için kullanılabiliyor.

Far muhafazaları ve diğer iç ya da dış kaput altı bileşenler gibi parçalar ortaya çıkan malzemeyle daha sağlam hale getirilebiliyor. Üstelik bu bileşen diğer malzemelere göre %20 daha hafif. Ayrıca kaplama ya da benzer işlemler sırasında %25'ye kadar daha az enerji gerektiriyor. Ford'a göre bu bileşenin ısı özellikleri, halihazırda kullanılan malzemelerden daha iyi. Bu da Ford'un seçili araç parçalarına dönüştürmek için kahve çekirdeklerini kullanması için yeterli bir sebep.

Ford'un Kıdemli Teknik Lideri Debbie Mielewski konuyla alakalı şunları söylüyor:

    McDonald's'ın inovasyona olan taahhüdü bizim için etkileyiciydi. Kendi ileri görüşlü vizyonumuz ve sürdürülebilirlik için yaptığımız eylemle eşleşti. Bu, Ford için 20 yıldan uzun bir süredir öncelik olmuştur. Ayrıca bu farklı endüstrilerin birlikte çalıştığı kapalı döngü ekonomisini başlatmanın bir örneği.

McDonald's'ın, Kuzey Amerika'daki kahve çekirdeklerinin önemli bir bölümünün araç parçalarına dahil edilmesi için Ford'a yönlendirilmesi bekleniyor. McDonald's bu sayede Ford ile birlikte israfı en aza indirmeyi taahhüt ediyor. Ayrıca bu hedefi daha da ilerletmek için yenilikçi yollar arıyor.

Kahve çekirdeğini bir kaynak olarak kullanmanın yolunu bularak, şirketlerin kapalı döngü ekonomisine nasıl katılım sağlayabileceğini gösteriyoruz.

Ford ve McDonald's ile yapılan işbirliği, iki şirketin de ürün ve çevre sorumluluğundaki yenilikçi yaklaşımının en somut ve son örneği. Proje aynı zamanda Varroc Aydınlatma Sistemlerini'ni ve kahve çekirdeği işlemesini yapan Competitive Green Technologies'i de içeriyor.

Ford, dünya genelinde araçlarda geri dönüşümü ve yenilenebilir plastiklerin artan sürdürülebilirlik malzeme yelpazesini kullanması hedefine doğru ilerliyor.

McDonald's ve Ford, bu adımla şirketlerin aslında farklı sektörlerdeki şirketlerin birlikte neler yapabileceklerini de göstermiş oluyor.
McDonald's ve Ford, bu adımla şirketlerin aslında farklı sektörlerdeki şirketlerin birlikte neler yapabileceklerini de göstermiş oluyor.

McDonald's, 2025 yılına kadar herhangi bir ürün ambalajının %100'ünü yenilenebilir, geri dönüştürülmüş veya sertifikalı kaynaklardan tedarik etme yolunda ilerliyor. Buna ek olarak şirket NextGen Kupası Konsorsiyumu ile birlikte geri dönüştürülebilir ya da gübrelenebilir bir kap geliştirmeye odaklanıyor. Her iki çaba da McDonald's'ın sağlamaya çalıştığı değişimi ortaya koyuyor.

McDonald's ve Ford, atıkları bir kaynak olarak işbirliği içinde kullanma yolunu araştırmaya ve sürdürülebilirlik hedeflerini planlamaya devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >