Meizu, yapay zeka destekli akıllı hoparlör tanıtabilir

Meizu merkez yönetim binası.
Meizu merkez yönetim binası.

Çinli akıllı telefon üreticisi Meizu, 22 Nisan'da düzenlenecek olan Meizu 15 tanıtım organizasyonunda yapay zeka destekli akıllı hoparlör de tanıtmaya hazırlanıyor.

Amazon Echo, Google Home ve Apple HomePod derken yeni akıllı hoparlörler ortaya çıkmaya devam ediyor. Spotify'ın 24 Nisan'daki etkinlikte akıllı hoparlör ve araç kiti tanıtacağının netleşmesinin ardından şimdi de Çinli üretici Meizu cephesinden benzer bir haber var.

Meizu 15 serisi akıllı telefonların sahneye çıkarıldığı organizasyonda akıllı hoparlörün de duyurulması bekleniyor. Elbette şu anda şirketin doğruladığı bir akıllı hoparlör yok. Ancak yine de yapay zeka destekli yeni bir ürün denildiğinde Meizu tarafında akıllara ilk olarak hoparlör geliyor.

Meizu'nun 22 Nisan'daki organizasyon için tasarladığı afiş bu şekilde.
Meizu'nun 22 Nisan'daki organizasyon için tasarladığı afiş bu şekilde.

22 Nisan'da tanıtılıyor

Yayınlanan tanıtım posteri neredeyse hiçbir detay içermiyor. Yalnızca ürünün 22 Nisan'da tanıtılacağı belirtilirken; "tarif edilemez yeni bir ürün" şeklinde açıklama yapılıyor. Daha da önemlisi, "ihtiyacın olduğunda beni uyandır" metni. Yine bu cümle de aslında akıllı hoparlör tanıtılacağı ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Şimdilik, gelecek hafta düzenlenecek etkinliği beklemekten başka çare yok. Ama yine de bir hafta içinde yeni gelişmeler yaşanabilir.

Her ne kadar şu anda ülkemiz için çok fazla seçenek olmasa da önümüzdeki günlerde birçok farklı şirketin yapay zeka destekli akıllı ürünlerinin piyasaya çıkabileceğini söylemek mümkün. Zira pazarda ışık gören dev firmalar bu alana yatırım yapmaya devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >