Meizu’da stok krizi: Yeni model X8 gecikecek!

Meizu, günden güne büyüyen yatırımlarıyla Çin'in en güçlü teknoloji şirketlerinden biri olmaya aday konumda...
Meizu, günden güne büyüyen yatırımlarıyla Çin'in en güçlü teknoloji şirketlerinden biri olmaya aday konumda...

Son dönemde yaptığı atılımlarla süratli biçimde büyüyen Meizu, yeni modeli X8 için bir açıklama yayınladı. Stok krizi dolayısıyla gecikecek olan cihaz, kullanıcı adaylarını bekletecek…

Çin’in hızlı biçimde gelişen teknoloji şirketlerinden Meizu, 15 Ekim tarihinde piyasaya sürülmesi planlanan X8 modelini ilk aşamada yeterli olmayacağını düşündüğü stok problemi nedeniyle erteleme kararı aldı. Şirket cephesinden yapılan açıklamaya göre, halihazırda mevcut durumda bulunan stoklar X8 ile alakalı ilk hedefi karşılayacak seviyede değil.

Stok planlaması doğru yapılmadı

Yaşanan stok problemi dolayısıyla, şirket modelin piyasaya sürülmesini geciktirmeye karar verdi. Yapılan açıklamalara göre 25 Ekim tarihinden başlamak üzere çok sayıda farklı platformda cihazın satışa hazır halde ve kullanılabilir durumda olması hedefleniyor.

Meizu X8, ekran kalitesi ve renk seçimleriyle ilgi çekmeyi başarıyor.
Meizu X8, ekran kalitesi ve renk seçimleriyle ilgi çekmeyi başarıyor.

Meizu, Çince olarak yayınladığı belgede Meizu 15,16, 16 Plus modellerinin yine olması gerektiği gibi 15 Ekim’de yerel saatle saat 10.00’da satışa sunulacağını ifade etti ve kullanıcılarından yaşanan gelişme konusunda özür diledi.

Çentik ekran furyası Meizu’ya da sıçradı

19 Eylül tarihinde açıklanan ve ilk kez duyurulan Meizu X8, şirketin çentikli ekran tarafında attığı ilk adım olma özelliğini taşıyor. Cihazın ekran kısmı, çentikli yapının dışında 6.2 inç büyüklüğünde ve IPS LCD teknolojisine sahip. FHD+ çözünürlüğe sahip ekranın en-boy oranı da %86. Gücünü Snapdragon 710 işlemciden alan cihazın 4 GB RAM'i bulunuyor. Cihazın 5MP ve 12MP değerinde iki de arka kamerası mevcut…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >