Mercedes'ten çok önemli karar: 3 milyon araç geri çağrılıyor!

Mercedes E serisi
Mercedes E serisi

Mercedes, iki aydır araştırma aşamasında olan ve 2008 - 2016 yılları arasında üretilen dizel otomobillerdeki yüksek emisyon değeri sebebiyle toplamda 3 milyon aracını geri çağırıyor.

Volkswagen başta olmak üzere son birkaç yılda Audi,Volvo ve köklü birçok otomobil üreticisi çeşitli sorunlar sebebiyle araçlarını geri çağırmak zorunda kalmıştı. Bu sürece son olarak iki aydır araştırma aşamasında olan Mercedes de dahil oldu.

Mayıs ayındaki ilk bilgilerde Almanya merkezli şirketin geri çağrılma sürecine dahil edileceği söylenmiş; sürecin dizel motora sahip otomobillerde geçerli olacağı ifade edilmişti. Ortaya çıkan son bilgilere göre Mercedes toplamda 3 milyon aracını geri çağırmak için harekete geçti.

Geçtiğimiz sene çıkan yeni E serisi dizel otomobillerin de dahil olduğu bu geri çağrılma sebebiyle ekonomik anlamda olumsuz etkilenecek olan Mercedes'in toplamda 220 milyon euro'luk para kaybedeceği tahmin ediliyor.

Mercedes'in dizel otomobillerindeki yüksek emisyon değeri geçen yıl üretilen E serisi için de geçerli.
Mercedes'in dizel otomobillerindeki yüksek emisyon değeri geçen yıl üretilen E serisi için de geçerli.

Geri çağrılmayla ilgili olarak açıklama yapan Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetche,"Dizel motor konusunda tartışmalar müşterilerimiz için soru işaretlerine sebep oluyor; dizel teknolojisine olan güveni artırmak için ek tedbirler alınma kararı verdik." dedi. Otomobil sahiplerinin mağdur edilmeyeceğini tekrar tekrar yineleyen Zetche, seçici davrandıklarının da üzerini çizdi.

Geri çağrılma sebebi ise yine emisyon. 2008 ile 2016 yılları arasında dizel otomobillerdeki emisyon değerlerinin yüksek çıkması sebebiyle geri çağrılmaların önümüzdeki haftadan itibaren başlaması bekleniyor. Mercedes'te benzer bir durum da geçtiğimiz yıl yaşanmış; toplamda 247 bin otomobil Nitrik oksit değeri yüksek olduğu için geri çağrılmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >