Microsoft, Elon Musk'ın yapay zekâ projesine 1 milyar dolar yatırım yaptı

Yapay zekâ
Yapay zekâ

Elon Musk'ın bundan 4 yıl önce kurduğu yapay zekâ şirketi OpenAI, Microsoft tarafından da destekleniyor. Hatta son olarak şirket 1 milyar dolarlık yatırım aldı.
Şirketin asıl amacı insanlığın yararına yeni teknolojiler geliştirmek. Aldığı maddi destekle de önümüzdeki süreçte tam olarak bu konuya odaklanacak.

Microsoft, bilgisayarlar yardımıyla insan beynini taklit etmeyi planlayan Elon Musk'ın yapay zekâ girişimine 1 milyar dolar yatırım yaptı.

Musk'ın 2015 sonunda kurduğu ve kâr amacı gütmeyen yapay zekâ şirketi OpenAI, aldığı bu yatırımla çalışmalarını daha da hızlandıracak gibi görünüyor. San Fransicso merkezli şirketin asıl amacı insanlığa fayda sağlayabilecek yapay zekâ çalışmaları yapmak.

Yani aslında OpenAI şu anda insanların bilişsel yeteneklerine rakip olabilecek ve onları geçebilecek yapay bağlar (AGI) kurmaya odaklanıyor.

Elon Musk, insanlığın yararına projeler geliştirmek için 2015'in sonunda Open AI'yi kurdu.
Elon Musk, insanlığın yararına projeler geliştirmek için 2015'in sonunda Open AI'yi kurdu.

Şirket CEO'su açıklama yaptı

Şirket CEO'su Sam Altman ise konuyla alakalı olarak, 'AGI'nin yaratılması; insanlık yörüngesini şekillendirme potansiyeli olan, insanlık tarihindeki en önemli teknolojik gelişme olacaktır' ifadesini kullanıyor.

Ana misyon aslında AGI teknolojisinin tüm insanlığa faydalı olmasını sağlamak. AGI'nin kurulacak süper bilgi işlem altyapısı oluşturmak için Microsoft ile birlikte çalışması da elbette büyük önem taşıyor. İki şirket Azurebulutbilişim aracılığıyla ticarileşmeyi planladığı yapay zekâ süper bilişim teknolojilerini ortaklaşa inşa edecek gibi görünüyor.

OpenAI'nin geliştirdiği yapay zekâ teknolojileri DOTA 2'de dünyanın en iyi oyuncularından biri haline geldi. Yani insanları en çok yenen oyuncular bu yapay zekâ teknolojisiyle ortaya çıkarıldı. Ancak iklim değişikliği ve gezegenin karşılaştığı büyük zorlukların üstesinden gelmesi için de OpenAI çözümlerinin kullanılacağı belirtiyor.

Asıl amaç insanların gözünden kaçan hemen her şeyi bu yapay zekâ teknolojileriyle yakalamak. Çeşitli disiplinleri öğrenebilen yapay zekâ ekonomi, kaliteli sağlık hizmetleri ve kişiselleştirilmiş eğitim gibi küresel zorluklar dahil olmak üzere şu anda anlaşılamayan çok disiplinli sorunları çözmeye odaklanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >