Microsoft, kendi mağazası üzerinden tekrardan Huawei dizüstü bilgisayarları satmaya başladı

Huawei
Huawei

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'kara listeye' aldığı Huawei, kendi mobil işletim sistemini harekete geçirmek için çalışmaları hızlandırdı.
Şirket bir yandan da ABD'deki bilgisayar yasaklamalarıyla uğraşıyor. Fakat Microsoft, kısa vadeli de olsa Huawei lehinde bir adım attı ve ürünleri tekrar Microsoft Mağaza'ya ekledi.
Yani aslına bakılırsa şu anda - stoklar tükenene kadar - Microsoft Mağazası'ndan Huawei bilgisayarları satın almak mümkün.

ABD Hükümeti'nin Çinli şirketleri kara listeye almasının ardından, Huawei dizüstü bilgisayarları geçen ay Microsoft çevrimiçi mağazasından kaldırıldı.

Ancak ürünler son olarak tekrardan mağazaya eklendi. Bu durum ilk bakışta Huawei için olumlu gibi gözükse de aslında beklendiği gibi olmayabilir.

gzt

Microsoft'un Huawei bilgisayarları tekrardan mağazaya eklemiş olması yalnızca geçici bir durum. The Verge'ün de aktardığı gibi Microsoft, Trump yönetiminin Huawei cihazlara yasağını çiğneyerek stoklardaki ürünleri satmanın uygun olduğuna karar verdi.

Ama sadece bu kadar. Yani stoktaki ürünlerin satılması sonrasında mağazaya yeni ürün eklenmeyecek. Şu an gözüken tablo bu yönde.

Microsoft, şu açıklamayı yapıyor:

    Huawei'nin ABD Ticaret Bakanlığı'nın İhracat İdareleri Yönetmenliği Varlık Listesine yakın zamanda eklenmesi sonucu ortaya çıkan birçok ticari, teknik ve düzenleyici karmaşıklığı değerlendirmekte ve bunlara cevap vermeye devam edeceğiz.

En önemli cümlede ise Microsoft aslında mevcut ürünlerin satışının devam edeceğini söylüyor.

Microsoft Mağazası'ndaki mevcut Huawei cihaz envanterinin satışlarına devam ediyoruz

Şu anda ABD'deki Microsoft Mağazası'nda üç Huawei taşınabilir bilgisayar listeleniyor. Bunlar Huawei MateBook 13, MateBook D ve Matebook X Pro ailesi.

Ürünleri satın alanlara destek sağlanacak mı?

Bu dizüstü bilgisayarlardan birini satın almak ister misiniz? Bu soru aklınıza geliyorsa yalnız değilsiniz. Asıl merak edilen soru, Microsoft'un Windows güncellemelerini ileriye dönük bu aygıtlar için sunup sunmayacağı. Şu an bu konuda net bir açıklama yok.

Eğer cihazlar güvenlik güncellemelerini alamazsa kullanıcıların bir dizi problemle karşılaşacağı aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >