Microsoft şaşırttı: PES 2019 ve PUBG artık ücretsiz

Xbox One, oyun deneyimi konusunda oldukça iddialı bir konsol. PUBG'yi Xbox One ile deneyimlemek de büyük bir keyif olsa gerek.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Microsoft, örneğine az rastlanır bir kampanyaya imza attı. Şirket, PUBG ve PES 2019’u Xbox One kullanıcıları için bir anda ‘ücretsiz’ hale getirdi.

Son dönemde ‘aylık ödeme sistemi’ adı altında oldukça makul bir konsol deneyimi vadeden Xbox One, iki dev oyunu ücretsiz biçimde kullanıcılarıyla buluşturuyor. PUBG ve Pro Evolution Soccer 2019, herhangi bir ödeme yapılmaksızın cihazlara gelebileceği bilgisiyle duyuruldu. Bahsi geçen her iki oyun da kütüphaneden rahat biçimde indirilebilir durumda olsa da Microsoft cephesinden ‘resmi bir açıklama’ gelmediğini de belirtelim.

PUBG'nin ücretsiz biçimde indirilebildiğini gösteren ekran.
PUBG'nin ücretsiz biçimde indirilebildiğini gösteren ekran.

PES 2019'un 'ücretsiz indirilebildiği' bağlantı binlerce Xbox One kullanıcısını bekliyor.
PES 2019'un 'ücretsiz indirilebildiği' bağlantı binlerce Xbox One kullanıcısını bekliyor.

Hata olma ihtimali konuşuluyor

Microsoft’tan resmi açıklama gelmemesiyle birlikte bunun daha önce ‘FIFA 19’ için de aktif olan bir hata kaynaklı olup olmadığı da tartışılmaya başlandı. Buna karşın şu an Xbox Live Gold üyesi olan herkes iki oyunu da kütüphanesine ekleyebiliyor. Her ihtimale karşı Xbox One sahiplerinin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğinden bahsedebiliriz.

Xbox One kullanıcıları, PES 2019 ve PUBG’yi işaretli linklerimizden indirebilir, sorunsuz biçimde oynayabilir. Oyun tutkusu için harcama yapmama şansı oldukça hoş olsa gerek :)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >