Microsoft, Surface Duo ile katlanabilir akıllı telefon pazarına giriyor

Microsoft Surface Duo
Microsoft Surface Duo

● Microsoft, uzun süredir devam eden söylentilerin ardından Surface 2019 etkinliğinde Surface Duo isimli katlanabilir akıllı telefonun duyurusunu yaptı.

● Android çalıştıracak olan bu telefonla birlikte aslında Microsoft da tekrardan akıllı telefon pazarına dönüş yapıyor diyebiliriz.

● Microsoft'un katlanabilir telefonunu gelecek sene sonunda satışa çıkacak. Yani aslında Samsung ve Huawei'nin karşısına dişli bir rakip çıkabilir. Ayrıntılar haberimizde:

Microsoft, dün (2 Eylül) düzenlediği etkinlikleyeninesil Surface cihazlarını duyurdu. En çok heyecan uyandıran gelişmelerden biri ise Surface Duo oldu. Yani aslına bakılırsa uzun süredir söylentileri devam eden bu telefonlarla birlikte Microsoft yeniden Android pazarına dönüyor.

Surface Duo'nun en çarpıcı yanı katlanabilir yapısı. Yani aslında Şubat sonunda Barselona'daki Mobile World Congress ile birlikle Samsung ve Huawei'nin tanıttığı katlanabilir modellere bir yeni daha ekleniyor.

Microsoft, Surface YouTube kanalından 1.5 dakikalık video aslında Surface Duo'nun nasıl bir cihaz olduğunu gösteriyor. Defter gibi ortadan ikiyeayrılan ve her iki yanda da ekranın yer aldığı telefon, tam terse katlandığında 5.6 inç'lik tek ekranı ortaya çıkıyor.

Bunun yanı sıra hem Galaxy Fold hem de Mate X'te olduğu gibi ekranları birleşik olarak kullanmak mümkün olduğu gibi farklıuygulamaları açarak iki farklı işlemi de tek cihaz üzerinde iki pencerede gerçekleştirmek mümkün oluyor.

Surface Duo'daki çift ekran açıldığında görülebilir alan 8.3 inç'e çıkıyor. Yani aslında kıyaslamak gerekirse 7.9 inç'lik iPad Mini 5'ten daha büyük hale geliyor. Bunun yanı sıra kapandığında ise ekran boyutu 5.6'e düşüyor.
Surface Duo'daki çift ekran açıldığında görülebilir alan 8.3 inç'e çıkıyor. Yani aslında kıyaslamak gerekirse 7.9 inç'lik iPad Mini 5'ten daha büyük hale geliyor. Bunun yanı sıra kapandığında ise ekran boyutu 5.6'e düşüyor.

Surface Duo, aslında Surface2019 etkinliğinde tanıtılan çift ekranlı tablet SurfaceNeo'nun küçültülmüş bir versiyonuna benziyor. Telefon tam ortadan açıldığında ekran boyutu 8.3 inç'e çıkıyor. Yani aslında iPad Mini 5'ten daha büyük bir ekran oluşuyor. 360 derece dönebilen yapısıyla ekranların tam arkaya katlanmasını sağlıyor. Bu tip ürünlerde hem ekran hem de menteşe konusunda Samsung ve Huawei'nin yaşadığı sorunlar ortada. Doğal olarak bu konuda Microsoft'un aynı hatalara düşmemesi gerekiyor.

Microsoft Surface Duo'nun 2020 sonunda satışa çıkması bekleniyor. Şimdilik satış fiyatı ya da diğer teknik ayrıntılara ilişkin herhangi bir bilgi yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >